Naslovnica Slovenija Finančni pravnik Andrej Grah Whatmough je novi šef RTV Slovenija

Finančni pravnik Andrej Grah Whatmough je novi šef RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj, v nedeljo, je RTV Slovenija dobila novega generalnega direktorja. To je finančni pravnik Andrej Grah Whatmough, ki ga je potrdil Programski svet RTV Slovenija, potem ko je na januarski seji v drugem krogu glasovanja prejel največ glasov.

Novi generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough (foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija)

Najbrž marsikoga v Sloveniji zanima, kdo je pravzaprav Andrej Grah Whatmough, saj se slednji doslej ni prav veliko izpostavljal v javnosti. Novi generalni direktor je bil rojen leta 1985 in sicer v Veliki Britaniji, kasneje pa se je družina vrnila v Slovenijo, kjer je Andrej opravil večji del šolanja ter nazadnje diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani. Nato se je kot pravnik posvetil predvsem financam.

Leta 2015 je postal član Nadzornega sveta RTV Slovenija, dve leti kasneje je napredoval na mesto predsednika Nadzornega sveta in sedaj na položaj prvega moža celotnega javnega servisa RTV Slovenija. Generalni direktor je postal v težkih časih, tudi zaradi mednarodnega dogajanja v medijski sferi, kjer večje zasebne mreže zlahka odkupujejo pravice za vse TV vsebine, ki si jih državne televizije z omejenimi proračuni ne morejo privoščiti.

Poleg tega pa ni skrivnost, da se RTV Slovenija, katere osnovno poslanstvo niso dobički za lastnike, ampak dejavnost javnega servisa za prebivalstvo Republike Slovenije, vsako leto spopada s finančnimi težavami. »Vodenje največjega medijskega zavoda v Sloveniji prevzemam v zelo zahtevnih časih, ne samo zaradi zaostrenih epidemičnih razmer, temveč tudi zaradi resnega finančnega položaja javnega servisa.

V današnji zahtevni medijski krajini se mora RTV Slovenija nenehno dokazovati ter prilagajati potrebam in zahtevam javnosti, slediti tehnološkemu napredku in novim načinom spremljanja vsebin, pritegniti nove poslušalce, gledalce in bralce ter prilagajati način podajanja vseh vsebin novim razmeram,« je ob pričetku svojega mandata povedal novi generalni direktor Andrej Grah Whatmough,

Dodal je še, da bo njegova najpomembnejša naloga ustvariti pogoje za dolgoročno finančno stabilnost RTV Slovenija, kar je temelj za delovanje javnega zavoda.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.