Naslovnica Trendi Filmske novosti so Hči Camorre, Lara, Visoka nota ter Pat in Mat

Filmske novosti so Hči Camorre, Lara, Visoka nota ter Pat in Mat

Avtor: Spletno Uredništvo

V ljubljanski kino Kolosej bo ta teden zakorakalo nekaj novosti, med njimi pa je tudi sveža slovensko-italijanska produkcija. Film z zelo aktualno zgodbo se imenuje ‘Hči Camorre’ in govori o bivši morilki znane neapeljske kriminalne družbe.

Filmske novosti so Hči Camorre Lara Visoka nota ter Pat in Mat

Ko so moški mrtvi ali v zaporu, ženske pogosto prevzemejo njihove mafijaške dejavnosti (foto: kolosej.si)

 

V četrtek 18. junija bodo v ljubljanskem Koloseju obiskovalcem ponudili kar štiri filmske novosti. Med njimi bo tudi lani posneti slovensko-italijanski film ‘Hči Camorre’, ki govori o življenju ženske, ki izhaja iz kriminalne družine. Film je v italijanščini ( in zato s podnapisi v slovenščini), za režijo je poskrbel Siniša Gačić, za scenarij Anka Pirš, v glavni vlogi pa je Cristina Pinto

»Cristina Pinto, nekdanja kamoristična morilka, se po 24-letni zaporni kazni sooča z izzivi vsakdanjega življenja. Kmalu po prihodu iz zapora njen 20 let starejši partner Raffaele zboli za rakom. Cristina poišče zatočišče pri hčeri Eleni, s katero skušata zapolniti dvajsetletno vrzel v njunem odnosu. Pri 46 letih se tako Cristina na novo vzpostavlja v vlogi mame, partnerice in babice,« pravi filmski napovednik.

V četrtek se v Koloseju napoveduje še nemški film ‘Lara’, posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina. Film je kompleksna zgodba o izgubljenih sanjah, ljubezni do glasbe ter zapletenem razmerju med materjo in sinom. Z glasbo je povezana tudi holivudska produkcija ‘Visoka nota’, ki govori o popularni pevki Grace Davis (igra jo Tracee Ellis Ross – hči slavne pevke Diane Ross), katere nadarjenost je enako visoka kot njen ego.

Pomembni blogi v življenju Grace odigrata tudi njena pomočnica Maggie (Dakota Johnson) in menedžer (Ice Cube). Zadnja četrtkova filmska novost v koloseju pa je namenjena otrokom in družinam. Na velika platna se s serijo novih avantur vračata Pat in Mat, ki ju drugače poznamo kot glavna lika češke risanke ‘A je to’. Animirani film nosi naslov ‘Pat in Mat: Mojstra na delu’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.