Naslovnica Trendi Film Posebni je zagotovo poseben film

Film Posebni je zagotovo poseben film

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenske kinematografe pojutrišnjem prihaja originalen film, ki je zagotovo vreden ogleda. Film se imenuje ‘Posebni’ (The Specials) in je posnet po resničnih dogodkih. Gre za zgodbo o avtizmu, film je prepreden s humorjem, poleg tega pa ne gre za glamurozno hollywoodsko, ampak za kakovostno francosko produkcijo.

Film Posebni je zagotovo poseben film

Film poudarja pozitivne vrednote sodobne družbe, kjer prednjačita solidarnost in nesebična pomoč bližnjim (foto: kolosej.si)

 

Film ‘Posebni’ (The Specials) je imenitna pripoved o Brunu (Vincent Cassel) in Maliku (Reda Kateb), ki sta hkrati prijatelja in obenem predsednika društev za pomoč drugim, zato že več kot 20 let živita v svetu avtističnih otrok in mladostnikov. Nekega dne se odločita, da bosta s podporo neprofitnih organizacij (The Hatch & The Shelter) usposabljala mlade iz najbolj siromašnih področij, da postanejo skrbniki za najtežje primere – za tiste, ki so jih vse druge institucije že zdavnaj zavrnile.

»Izjemno partnerstvo, ki je zunaj tradicionalnih okolji. Film močno izziva družbena in sodobna vprašanja, kjer je kolektivni svet znova v središču vsega: socialni delavci, prostovoljci, zdravstveni delavci, ki si prizadevajo skrbeti za avtistične najstnike. Kot ponavadi režiserja ustvarjata s svojo ljubeznijo do človeštva, prepričanjem v življenje skupine in humorjem kot prvo in končno obrambo v človeških odnosih,« o zelo aktualni družbeni tematiki, ki zagotovo presega okvirje filma samega, pravi filmski napovednik.

Film je lani na festivalu v San Sebastianu dobil nagrado za najboljši film, na festivalu v v Hamburgu je bil nominiran za najboljši film, na slavnem filmskem festivalu v Cannes pa je bil lani zaključni film festivala.Pod scenarij in pod režijo filma ‘Posebni’ sta se podpisala Olivier Nakache in Éric Toledano. Olivier Nakache, ki ima avtista tudi v družini, je sicer kot režiser že zablestel s podobno tematiko v filmu ‘Prijatelja’ (2014), kjer zgodba govori o prijateljstvu med bogatim tetraplegikom intelektualcem in mladeničem z obrobja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.