Naslovnica Slovenija Stranski učinki epidemije koronavirusa se množijo

Stranski učinki epidemije koronavirusa se množijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Koronavirus Covid 19 ostaja glavni motor trenutnega dogajanja doma in po svetu. V Sloveniji se tako v nizu preventivnih varnostnih ukrepov vrstijo odpovedi javnih dogodkov, kot so predavanja, kulture in športne prireditve. Prva opazna gospodarska škoda pa se pojavlja v obmejnih igralnicah, saj je goriški Hit zaprl svoje obrate.

Nastop skupine Guys from heaven v novogoriški Perli minulo soboto, na predvečer 8. marca (foto: FB Perla/Hit)

 

Uprava novogoriške igralniške družbe Hit je danes začasno zaprla svoje igralnice na Goriškem. Vodstvo družbe se je odločilo za ta preventivni ukrep zaradi širitve koronavirusa in tudi zaradi razmer v sosednji Italiji, kjer je vlada proglasila karanteno na območju cele države. Velika večina Hitovih gostov je namreč Italijanov, tako da je bilo tveganje za zaposlene v slovenskem igralniškem podjetju izjemno visoko, po drugi strani pa je bilo moč pričakovati, da bo gostov le za vzorec.

Tako so se na Hitu odločili, da začasno zaprejo igralnice Perla, Park, Drive-in in Aurora, katere bodo predvidoma ostale zaprte do petka, 20. marca. »Situacija se dnevno spreminja, tako v Sloveniji kot Italiji. Temu moramo prilagoditi tudi naše delovanje. Nov, zagotovo najbolj poslovno obremenjujoč ukrep doslej, sprejemamo z namenom zaščite naših zaposlenih in skupnosti,« je pojasnil predsednik uprave družbe Hit Tomaž Repinc.

A Hit ni edini, ki bo utrpel gospodarsko škodo. Ker so bile prepovedane vse prireditve v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci, se obetajo težave na področju kulture – glede delovanja javnih zavodov s področja kulture, nevladnega sektorja in tudi samozaposlenih v kulturi. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa je odpovedalo predavanja v sklopu usposabljanja za ukrep Ekološko kmetovanje. Po novem bodo usposabljanje opravili individualno, na daljavo oziroma prek pošte.

Omejili pa so tudi obiske zapornikov po vsej državi in sicer na eno osebo, poleg tega pa se v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper in Oddelku Nova Gorica obiski izvajajo le za ločevalno stekleno pregrado. Zapornikom pa so svetovali, naj raje telefonirajo svojcem. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.