Naslovnica Gospodarstvo Koronavirus preložil tudi promocijo Slovenije v Dallasu

Koronavirus preložil tudi promocijo Slovenije v Dallasu

Avtor: Spletno Uredništvo

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje je sporočil, da predvidena promocija Slovenije v ameriškem mestu Dallas odpade, oziroma bo preložena na kasnejši datum. Promocija bi morala ponoči potekati na teksaškem sosedskem derbiju košarkarske lige NBA med Dallasom in San Antoniom ter jutri na poslovni konferenci Texas Feels Slovenia.

Koronavirus preložil tudi promocijo Slovenije v DallasuSlovenija se je v Dallasu začela promovirati že konec januarja (foto: slovenia.info) 

 

Številne slovenske gospodarske in državne strukture so se pred kratkim dogovorile za poslovno partnerstvo z ameriškim košarkarskim klubom Dallas Mavericks, za katerega igra slovenski zvezdnik Luka Dončić. Prav danes bi moralo to dogovorjeno sodelovanje roditi dva konkretna sadova. Najprej bi moral sosedski derbi teksaških klubov lige NBA v Dallasu med domačimi Mavericksi in Spursi iz San Antonia (s katerimi je leta 2005 Rašo Nesterović osvojil prvi ‘slovenski’ šampionski prstan v ligi NBA) potekati pod sloganom ‘I FEEL SLOVENIA night’. Jutri pa bi morala biti v Dallasu na sporedu še poslovna konferenca ‘Texas Feels Slovenia’ z delavnico slovenskega turizma.

»Vsled aktualnih, pa tudi vse bolj nepredvidljivim razmeram, katerim smo lahko priča ob pojavu in širitvi okuženih z novim koronavirusom tako v Združenih državah Amerike (ZDA) kot Sloveniji, ter ob pojavu množičnih prestavitev sejmov, konferenc in drugih dogodkov s strani vseh organizacij, vse sodelujoče institucije menimo, da v danem trenutku gospodarskih in turističnih učinkov, ki smo si jih zadali z organizacijo dogodka, ne bo mogoče doseči, zato bomo dogodek prestavili na čas, ko bo svetovni trg v fazi okrevanja ter bomo lahko ponovno intenzivirali promocijske aktivnosti,« so sporočili z Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM).

Pod sporočilo pa so se poleg UKOM-a podpisali še Slovenska turistična organizacija (STO), Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT), Turizem Ljubljana ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za zunanje zadeve. Sicer je Teksas za Aljasko druga največja zvezna država v ZDA in šteje skoraj 26 milijonov prebivalcev, medtem ko mesto Dallas s širšo velemestno okolico šteje več kot 6 milijonov prebivalcev in tvori eno večjih ekonomskih con v ZDA. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.