Naslovnica Trendi Film ‘Igram, sem’ na prestižnem festivalu v Santa Barbari

Film ‘Igram, sem’ na prestižnem festivalu v Santa Barbari

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska kinematografija bo kmalu doživela prestižen trenutek – premiero slovenskega filma ‘Igram, sem’ na ameriških tleh, natančneje v kalifornijski Santa Barbari. 

santa barbaraOd Santa Barbare do Hollywooda je le majhen skok, zato so svetovni zvedniki filma redni gosti festivala, včasih pa največjim tudi posebej poklonijo (foto: flickr.com)

 

Celovečerni igrani film z naslovom ‘Igram, sem’ (‘I act, I am’/Slovenija, Bosna in Hercegovina / 2018) je delo režiserja in scenarista Miroslava Mandića. Premierno bo na ameriških tleh prikazan v na 34. Mednarodnem filmskem festivalu v Santa Barbari (SBIFF), ki se začenja 30. januarja. ‘Igram, sem’ je del sekcije Ameriške premiere, v kateri bo prikazanih še 58 filmov iz 48 držav.

Film je uvrščen v mednarodni tekmovalni program, kjer se bo še s 14 izbranimi zgodbami potegoval za glavno nagrado festivala. Na prireditvi, ki letos spet gosti številne zvezdnike, med drugim Vigga Mortensena, Glenn Close, Melisso McCarthy, Claire Foy, Michaela B. Jordana, pa bo svetovno premiero doživelo 63 filmov. Film ‘Igram, sem’ jo je sicer doživel na nedavnem 40. CIFF-u, mednarodnem filmskem festivalu v Kairu.

Drugi film Miroslava Mandića se posveča igralskemu poklicu ter meji med igralcem in likom, ki ga igralec interpretira – meji, ki lahko postane nedoločljiva za igralca. Je tudi zgodba o igralčevih najbližjih, o okoliščinah, v katerih igralec živi, in njihovem vplivu na njegovo ustvarjanje. Situacije, posnete v observacijsko-dokumentarističnem slogu, poudarjajo socialni značaj treh območjih – zgodbe se odvijejo v Sarajevu, Ljubljani in Zagrebu.

V glavnih vlogah nastopajo Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl in Amar Čustović. ‘Igram, sem’ je kinematografsko premiero doživel 9. januarja letos v ljubljanskem Kinodvoru in pravkar potuje po art-kino mreži. V sporočilu za javnost Filomostovja Promo so še pojasnili, da je domačo festivalsko premiero film obavil že kot del tekmovalnega programa na 21. Festivalu slovenskega filma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.