Naslovnica Trendi Festival seksa se bo zaključil z Orgijo

Festival seksa se bo zaključil z Orgijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče je vedno veljalo za institucijo, ki se ni izogibala nobeni občutljivi temi. Tokrat so se gledališčniki odločili, da se bodo posvetili spolnosti, oziroma seksu. In sicer kar s festivalom seksa.

Festival seksa se bo zaključil z Orgijo Slovensko mladinsko gledališče in Maska vabita – pridite na seks! (foto: Žiga Koritnik)

 

V sklopu projekta Nova pošta bodo organizatorji iz Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) in Maske tokrat predstavili festival Seks in gledališče, ki se bo ukvarjal s političnostjo in družbenimi vidiki našega intimnega življenja. »Ali je seks nekaj, kar ostaja samo v zasebnih prostorih, ali so naša spolna vedenja odsev družbe, konteksta in v njiju uveljavljenih modelih,« se sprašujejo pri SMG. Od četrtka, 30. maja, pa vse do nedelje, 2. junija, se obeta kar sedem gledaliških dogodkov, ki jim bo skupna tema seks.

V četrtek (30. maja), se bo festival začel ob 19. uri s predstavo Simone Semenič ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ . Režiser bo Janez Janša, igral bo Stane Tomazin, pod koprodukcijo pa so se podpisali člani Maske in SMG-ja (oz. Nove pošte). Isti večer bodo ob 21.30 Tatovi podob predstavili ‘Matildo in njene žemljice’. Avtorica in izvajalka je Urška Vohar (Matilda Buns), za svetovanje in odrske intervencije so zaslužni Feminalz – Tatovi podob, produkcija pa je delo Emanata.

V petek, 31. maja bo ob 19. uri na vrsti zanimiv pogovor s Frankom Doto z naslovom ‘Homoseksualnost v Jugoslaviji. Ob 20.30 bo sledila predstava v produkciji SMG – ‘Satirikonijada’. Režiserka le-te je Tjaša Črnigoj, igrajo Andraž Jug, Rok Kravanja in Vid Klemenc, pod produkcijo pa so zapisali Moment in AGRFT. V soboto 1. junija bo že ob 11. uri spet na odru predstava Simona Semenič ‘še ni naslova’. Režiser slednje je Tomi Janežič, v zasedbi so Neda R. Bric, Daša Doberšek, Tomi Janežič k. g., Nataša Keser k. g., Boris Kos, Mirjana Medojević k. g., Anja Novak, Draga Potočnjak, Matej Recer, Blaž Šef, Daniel Day Škufca k. g., Stane Tomazin in Matija Vastl.

V nedeljo 2. 6., bo ob 19. uri startalo predavanje v angleščini Giulie Palladini ‘ The Scene Of Foreplay (slov. ‘Prizorišče predigre’), ob 20.30 pa bo sledila še ‘Orgija’. Avtorji in nastopajoči v tej predstavi so Katarina Stegnar, Jure Novak ter Urška Brodar. Produkcija je bila zaupana Gledališču Glej, koprodukcija pa HNK Ivana pl. Zajca, Reka, Zavod Poza – vse v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Zagrebu.  Po Orgiji pa bo na vrsti še zabava, sporočajo s SMG.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.