Naslovnica Trendi Festival Godibodi in ciklus koncertov v živo

Festival Godibodi in ciklus koncertov v živo

Avtor: Spletno Uredništvo

Radio Slovenija je v zadnjih dneh pripravil dve novosti – začel se je cikel koncertov Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija, napoveduje pa se tudi 13. festival Godibodi.

Festival Godibodi in ciklus koncertov v živoTokrat bodo na svoj račun prišli ljubitelji kakovostne glasbe, pa čeprav različnih žanrov (foto: Marko Alpner/SOJ RTV SLO)

 

Z RTV Slovenija so sporočili, da za ta konec tedna Prvi program Radia Slovenija in Ljubljanski grad pripravljata 13. festival Godibodi. Dvodnevni festival bo minil v znamenju avtorske glasbe in poezije, imel bo etno priokus, potekal pa bo pod umetniškim vodstvom Janeza Dovča.

»Petkov večer bo preplet poezije in glasbe, nastopila bo pesnica in kantavtorica Sandra Erpe z gosti ter Mala mestna muzika z Žalostinkami po razkriško. Sobotni večer pa bosta glasbeno obarvali zvočno polni zasedbi Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac. Koncerte bosta vodila glasbena urednika Alja Kramar in Andrej Prezelj,« sporočajo z RTV SLO.

Posnetke vseh štirih koncertov festivala Godibodi 2020 bo predvajala tudi Televizija Slovenija. Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija pa sta minulo soboto že startala s ciklusom štirih koncertov v sklopu Sobotnih glasbenih večerov v živo na Prvem programu Radia Slovenija.

Poleg neposrednega radijskega prenosa so poskrbeli tudi za video-stream oziroma prtčno pedvajanje v živo na spletni strani in FB profilu Prvega. Do 20. junija se bodo vsako soboto zvečer ob 20. uri na radijskih valovih vrstila dela priznanih domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.