Naslovnica Trendi Februar bo zelo grozljiv mesec

Februar bo zelo grozljiv mesec

Avtor: Spletno Uredništvo
Televizijski program AMC je že od pričetka februarja v znamenju grozljivk. Mesec se je začel s krokodili v seriji filmov Lake Placid, zaključil pa se bo z maratonom kultnih grozljivk franšize Žaga.
Prizor iz 7-delne serije grozljivih filmov franšize Žaga (foto: IPPR/AMC)

Že prvi februarski večer so se na televizijskem kanalu AMC, kjer veliko večino programa predstavljajo filmi, vrnili velikanski krokodili iz serije Lake Placid. Najprej je bil na vrsti tretji del ‘mirnega jezera’, v torek ponoči je sledil četrti film serije z naslovom ‘Lake Placid: The final chapter’, v sredo se je odvrtel film ‘Lake Placid vs. Anaconda’, včeraj pa še šesti del franšize – film ‘Lake Placid: Legacy’.

Danes bodo namesto mrzlokrvnih krokodilov (ki v ledeno mrzlih severnoameriških jezerih ne bi preživeli niti teden dni) na vrsti kače, natančneje kraljevska kobra. Zgodba grozljivke ‘King Cobra’ se prične v laboratoriju, kjer poskušajo iz kačjega strupa ustvariti poseben proizvod za pomiritev. Seveda se stvari ne odvijajo po načrtih, saj umetno ustvarjena, mutirana in poleg tega tudi zelo velika kobra pobegne iz laboratorija.

Če bo v noči iz petka na soboto kraljevala kobra, pa bo sta sobotno noč zaznamovali grozljivki ‘Piranha 2′ in ‘Mimik 1’. Piranhe so amazonske ribe z zelo ostrimi zobmi, ki napadajo v večjih skupinah in grizejo zelo zelo hitro, medtem ko gre pri filmu Mimik (prvi od treh filmov istoimenske franšize) za bolj kompleksno idejo o mutiranih žuželkah, ki zrasejo na velikost človeka in se uspešno prilagodijo življenju v podzemlju velemesta.

»Kaj pa se zgodi, ko se v močvirju znajdejo genetsko spremenjene ribe? Odgovor na to vprašanje boste dobili v nedeljo, ko bo pozno zvečer na sporedu film Frankenfish,« sporočajo z AMC-ja, kjer so sicer ime tega filma poslovenili v malce smešno obliko ‘Frankenriba’. Precej bolj resno so na AMC poudarili TV spored v zadnjem tednu februarja, ko bodo predvajali pravcati filmski maraton kultnih grozljivk ‘Žaga’ (The Saw).

Od ponedeljka, 22. februarja, pa do nedelje, 28. februarja, bo na vrsti kar 7 filmov te franšize. V prvih treh delih zgodba sledi serijskemu morilcu Johnu Kramarju, ko je slednji končno ubit, pa njegova zapuščina živi naprej. V ostalih štirih nadaljevanjih se nato njegovi posnemovalci trudijo, da bi skozi svoja okrutna dejanja oponašali svojega idola. Februar bo nedvomno zelo grozljiv mesec.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.