Naslovnica Šport Slovenska reprezentanca starta proti Grčiji, jeseni tudi proti San Marinu

Slovenska reprezentanca starta proti Grčiji, jeseni tudi proti San Marinu

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem, ko se po Evropi končuje velika večina državnih nogometnih prvenstev in se tudi Prva Liga Telekoma Slovenije hitro bliža k dokončnemu razpletu, pa se sedaj napoveduje tudi točen datum povratka slovenske članske reprezentance na nogometne zelenice. Kekova izbrana vrsta se bo 3. septembra najprej srečala z Grčijo.

Slovenska reprezentanca starta proti Grčiji jeseni tudi proti San MarinuPrizor z letošnjega žreba Lige narodov, ki je bil marca v Amstredamu (foto: uefa.com)

 

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so potrdili, da se slovenska članska reprezentanca 3. septembra z domačo tekmo proti Grčiji vrača k nastopom na zelenicah. To bo obenem prvi nastop v tretji skupini lige C v Ligi narodov. Pandemija koronavirusa je sicer botrovala k spremembam v tekmovalnem koledarju, zato bo Slovenija septembra odigrala le prvi dve srečanji, oktobra jo po novem čakajo tri tekme in nato novembra najbrž še trije zadnji letošnji dvoboji.

Poleg 6 uradnih nastopov v ‘tretjeligaški’ sekciji Lige narodov, kjer so naši nasprotniki Grčija, Moldavija in Kosovo, bo oktobra četa slovenskega selektorja Matjaža Keka odigrala tudi pripravljalno tekmo s San Marinom. »Nogometni zvezi Slovenije in San Marina sta se dogovorili za tekmo med Slovenijo in San Marinom 7. oktobra v Sloveniji, prizorišče pa bo določeno v naslednjih dneh,« so pojasnili z NZS.

Slovenska članska nogometna izbrana vrsta naj bi nato (najbrž sredi) novembra predvidoma odigrala še eno pripravljalno tekmo, vendar nasprotnik še ni znan. Zaradi natrpanega tekmovalnega koledarja pa ne bi bilo prav nič presenetljivo, če kasneje pride tudi do tega, da to prijateljsko srečanje odpade.

Sicer je trenutni razpored predvidenih tekem naše reprezentance naslednji: Slovenija : Grčija (3. september), Slovenija : Moldavija ( 6. september ), Slovenija : San Marino (7. oktober), Kosovo : Slovenija (11. oktober), Moldavija : Slovenija (14. oktober), Slovenija : Kosovo (15. november) in Grčija : Slovenija (18. november).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.