Naslovnica Magazin Facebook bo pomagal slovenskim MSP-jem

Facebook bo pomagal slovenskim MSP-jem

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni gigant Facebook je pravkar predstavil veliko novost za slovensko tržišče – novo spletno platformo za izobraževanje malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji. Projekt se imenuje ‘Boost with Facebook’, stratal pa bo že 2. junija.
Facebook bo pomagal slovenskim MSP-jem

Podjetje Marka Zuckenberga se po aferah zadnjih let trudi izboljšati svoj status (foto: flickr.com)

Spletna družba Facebook je pravkar napovedala pričetek novega projekta ‘Boost with Facebook’, katerega cilj je slovenskim majhnim in srednjim podjetjem (MSP) ponuditi brezplačno in hkrati interaktivno spletno izobraževanje za področja uporabe najsodobnejših digitalnih orodij, za ustvarjanje inovativnih oziroma kreativnih spletnih vsebin ter za področje pojavnosti podjetij na spletu.

Pri projektu sicer sodelujejo HTTPool, IKT združenje Slovenije, Digitalno inovacijsko središče Slovenije in Gospodarska zbornica Slovenije. V ozadju pa se skriva dejstvo, da je pandemija koronavirusa mnoga podjetja praktično prisilila v poslovanje preko spleta, z največjimi problemi pa so se soočila ravno MSP, delno zaradi pomanjkanja kadrov, delno pa zato, ker so bila mnoga prisiljena popolnoma prekiniti svoje delovanje.

 »Facebookov odgovor in pomoč manjšim in srednjim podjetnikom predstavlja projekt Boost With Facebook, s pričetkom 2. junija 2021, s spletnim dogodkom v živo – brezplačno delavnico o digitalnih orodjih Facebook Live, nadalje pa se bodo odvijale serije vnaprej posnetih izobraževanj za podjetnike,« so v imenu Facebooka zapisali v sporočilu z javnost podjetja SPEM Komunikacije, d.o.o..

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.