Naslovnica Trendi Extaza v Ortu, nov album Alkimija in nov singl Alkimist

Extaza v Ortu, nov album Alkimija in nov singl Alkimist

Avtor: Spletno Uredništvo

Kultni ljubljanski Orto bar je bil ponovno prizorišče pravega rock šoka, ki ga je s svojo naelektreno energijo pričarala skupina Extaza. Energična zasedba je na odru pred rock entuziasti predstavila svoj prvenec – album Alkimija, ki ga je publika sprejela z navdušenjem in bučnim aplavzom. Z izidom težko pričakovanega albuma in obilico svežega avtorskega materiala, fantje samozavestno napovedujejo novo poglavje v zgodovini slovenskega rocka.

ExtazaExtaza med zadnjim koncertov v Orto Baru (foto: PR GIG)

 

Vrhunsko razpoloženi trio Extaza je številne obiskovalce ljubljanskega Orto bara pre dnevi navdušil s fantastično »live« izvedbo novih skladb, zbranih v premiernem albumu Alkimija. Na koncertu so člani skupine prefinjeno prepletli grobe note rocka z energičnim metalom, etnom in funkom. Po radijskih valovih so že predstavili single ‘Ta cvet’, v prihajajočem letu pa se lahko veselimo še novih avtorskih skladb z novega albuma in novega singla ‘Alkimist’. 

Aleš Korošec, Dani Polajnar in Martin Valič tvorijo energični rockerski trio, ki jih združuje skupna ljubezen do modernega in udarnega rocka. “Člani so se v preteklosti kalili v drugih rock zasedbah, v obstoječi zasebi pa delujejo že dobri dve leti. Na skupni poti so z veliko energije začeli eksperimentirati z rock glasbo. Prva uradna skladba V tvojih očeh je bila posneta v začetku leta 2017 v Novem mestu v studiu RSL pod budnim očesom producenta Mateja Pečaverja.

Danes nad skupino bdi nov producent Drago Popovič in dodaja dušo skladbam na novi plošči. V njihovih novih skladbah najdemo inovativno prepletanje rocka z energičnimi zvrstmi in globoka intimna besedila, za katere navdih so našli znotraj sebe in v bližnji okolici. Kot sami trdijo, jim rock glasba dopušča, da izražajo svoja čustva – in to na zelo glasen način, “ so o Extazi zapisali pri glasbeni agenciji GIG.

“Prihajajoči CD prepeva predvsem v preseganju meja v ljubezni do sebe in druih” pa pravi basist skupine Martin Valič. Sicer se s prihajajočim novim letom skupina Extaza odpravlja na svojo prvo koncertno turnejo po Sloveniji ‘vživo’, s katero želijo širšemu občinstvu pokazati več kot 20 let ustvarjanja in jih zasvojiti s svojim energičnim rockom.

Z agencije GIG pa pred napovedano turnejo sporočajo: “Njihova misija je z rockom prevzeti vse in vsakogar, ki je pripravljen vdahniti vase Extazine udarne melodije in globoka sporočila njenih intimnih besedil. Slovenija, pripravi se – nova doba slovenskega rocka je tu! Extaza navdušili Orto bar z energično predstavitvijo svojega prvenca!”

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.