Naslovnica Svet & EU Evropski teden mladih

Evropski teden mladih

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se je pričel ‘Evropski teden mladih’. Pod sloganom ‘Naša prihodnost je v naših rokah’ bodo do nedelje po vsej Evropi potekali številni dogodki, spletna srečanja in druge aktivnosti.
Evropski teden mladih

Mladi pred parlamentom EU – prizor iz predkoronskih časov (foto: europarl.europa.eu)

Ta teden bodo v okviru letošnjega ‘Evropskega tedna mladih’, ki bo trajal vse do nedelje, 30. maja, poudarjali spodbujanje mladine k vključevanju v delovanje struktur, procesov in programov Evropske unije, k bolj aktivni vlogi mladih pri odločanju in k medsebojnemu povezovanju mladih. Prav tako bo govora o sprejemanju raznolikosti, vključevanju, o evropskem prehodu v zeleno ekonomijo in o digitalni preobrazbi.

»Cilj tega evropskega tedna mladih je spodbujati udeležbo mladih z njihovim vključevanjem, povezovanjem in opolnomočenjem. To je odlična odskočna deska za njihove zamisli o tem, kako EU deluje zanje, in o vlogi, ki jo lahko imajo pri okrevanju po COVID-19,« je pojasnila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel, ki bo ob tej priložnosti sodelovala tudi na zanimivi okrogli mizi.

Komisarka Gabriel bo pojutrišnjem (v sredo, 26. maja) ob 13.30 med panelno razpravo ‘Udeležba mladih se začne tukaj’ z evropsko poslanko Michaelo Šojdrovo, podpredsednico Evropskega mladinskega foruma in nekdanjo prostovoljko Evropske solidarnostne enote razpravljala o tem, o novem programa Erasmus+, o aktualnih aktivnostih evropske solidarnostne enote in o tem, kakšne koristi imajo lahko novi programi za mlade.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.