Naslovnica Slovenija Evropski simpozij hrane, tretji poskus

Evropski simpozij hrane, tretji poskus

Avtor: Spletno Uredništvo
Če se ne bodo uresničile črne napovedi o novem jesenskem zapiranju države zaradi pandemije koronavirusa, bo Ljubljana od 6. do 8. novembra gostila ‘Evropski simpozij hrane’. Simpozij se ponaša z izjemno pestrim programom, potekal pa bo vzporedno s kulinaričnim festivalom November Gourmet Ljubljana.
Vrhunska chefinja Ana Roš in kurator simpozija Andrea Pertini (foto: European Food Summit)

Evropski simpozij hrane bi moral biti prvotno že marca lani, a je bil zaradi pandemije koronavirusa najprej prestavljen na lansko jesen, nato pa še enkrat na letošnjo jesen. Tokrat naj bi se Evropski simpozij hrane odvijal od 6. do 8. novembra, vzporedno s kulinaričnim festivalom November Gourmet Ljubljana 2021. Seveda vsi upajo, da se ne bodo uresničile sedanje črne napovedi o novem jesenskem zapiranju države zaradi pandemije koronavirusa.

Še posebej to velja za organizatorje dogodka iz priznane slovenske kulinarične hiše Jezeršek gostinstvo ter njihove partnerje iz Slovenske turistične organizacije (STO) in podjetje Turizem Ljubljana. “Kot organizator si želimo, da tokrat program izpeljemo v celoti. Če bodo zaradi preprečevanja širjenja okužb sprejete morebitne nove omejitve, bomo primorani program in obliko dogodka ustrezno prilagoditi.

Po več kot letu si še vedno celimo rane in skušamo ugotoviti, kako si opomoči, kako pomagati vsem, posebno malim restavracijam in obrtnikom, ki jih je pandemija močno prizadela,” je dejal direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in predstavnik organizatorja dogodka Martin Jezeršek. Pester program simpozija je pomagala sestavit tudi prejemnica dveh Michelinovih zvezdic, kuharska mojstrica Ana Roš.

Program predvideva obisk številnih znanih kuharskih imen, pa tudi goste iz sveta znanosti, umetnosti in medijev. Potekali bodo številni spremljevalnih kulinarični dogodki, kot so Gourmet Crawl Ljubljana, Doživljajske večerje s kuharskimi virtuozi, dnevni izleti ‘I Feel Slovenija’ po skritih kulinaričnih kotičkih države in kuharski tandemi Ljubljana Soul Chefs. Spomnili pa so še, da se Slovenija v letošnjem letu ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.