Naslovnica Trendi Drugi festival Fjužn granata že trka na vrata

Drugi festival Fjužn granata že trka na vrata

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden bo Letni vrt Gala hale gostil dvodnevni festival pozitivnih glasbenih vibracij, imenovan ‘Fjužn granata’. Letošnji je drugi tovrstni glasbeni dogodek, potekal pa bo v sredo in četrtek, 18 in 19. avgusta.
Freekind na odru letos v mesecu marcu (foto: FB Freekind/Urska Boljkovac)

Z Društva Kapa so spomnili, da prihodnji teden na Letni vrt Gala Hale prihaja dvodnevni festival ‘Fjužn granata’, ki bo postregel z nalezljivo mešanico vibracij funka, fusiona, jazza, neo soula, popa in najbrž še česa. V sredo, 18. avgusta, bodo nastopile 3 skupine. Prva je kvintet  ‘Jozhy Baiza – Tribute to Chick Corea'(jazz). Druga je poskočna ‘MoveMental’ ( neo soul/jazz/R&B), ki bo predstavila tudi material z albuma, ki bo izšel prihodnji mesec.

»’Freekind’pa je sveži duo pianistke in vokalistke Sare Ester Gredelj ter bobnarke Nine Korošak Serčič. Mladenki skozi svobodno-prijazen soul, R&B in jazz groove predajata svojo življenjsko filozofijo, ki je na svojevrsten način ujeta na njunem prvem EP-ju ‘Not good enough’,” razlagajo z Društva Kapa. Večer bo dopolnil DJ Jure Reherman – Rekordman, ki bo s svoj kolekcijo vinilk poskrbel za ogrevanje, premore med nastopi skupin in tudi za after party.

V četrtek, 19. avgusta, bodo sledile še preostale tri skupine. Skupino ‘Nas 3’ tvorijo prekaljeni primorski glasbeniki Denis, David in Teo, njihov stil pa je izjemno energična fuzija funka in electra. Sledil bo ‘Hauptman’ (alias ‘doktor Smooth’) z najnovejšim albumom ‘Finished, not perfect’ in živahni mix jazza, R&B-ja, soula in popa. Za zaključek festivala pa bo poskrbela domača funk-jazz megasila ‘P’Jays’.

Slednja bo predstavila svoj nov eksplozivni album, ki je konec julija izšel pri založbi Sonic Tribe. Za spremljevalno glasbeno kuliso drugega dneva festivala pa bo zadolžen DJ Woo-D, katerega arhiv glasbenih biserov sega od boogie-ja in disca, pa vse do rapa in hip hopa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.