Naslovnica Trendi Epske Mačke že v kinu

Epske Mačke že v kinu

Avtor: Spletno Uredništvo

V noči pred božičem je v slovenska kina zajadral glasbeni spektakel, imenovan Cats oziroma Mačke. Gre za filmsko adaptacijo svetovno znanega muzikala Andrewa Lloyda Webbra Mačke in pesmi iz zbirke Mačke T. S. Eliota.

 Epske Mačke že v kinuPrizor iz novega glasbeno-fantazijskega filmskega spektakla z naslovom Cats (foto: kolosej.si)

 

Film Cats je filmska adaptacija priljubljenega muzikala Mačke (in v njem so tudi pesmi iz zbirke Mačke), ki je predstava z enim najdaljših stažev v West Endu in na Broadwayu. Svetovno premiero je namreč muzikal doživel v New London Theatru davnega leta 1981, kjer je nato ostal na programu neverjetnih 21 let in v tem času je bilo na sporedu skoraj 9000 predstav.

»Mačke, ki se zbirajo na smetišču ob polni luni, se morajo v eni noči odločiti, katera bo tista izbrana, ki bo odšla v ‘mačja nebesa’ in se vrnila nazaj v novo življenje,« pravi zgodba izjemnega muzikala. Ta inovativna predstava na podlagi zbirke Mačke avtorja T. S. Eliota je v svoji dolgi zgodovini dobila nagrado Olivier in nagrado Evening Standarda za najboljši muzikal, leta 1983 pa je ta broadwayska produkcija osvojila kar sedem nagrad ‘Tony’, tudi za najboljši muzikal.

Z oskarjem nagrajeni režiser Tom Hooper (Kraljevi govor, Nesrečniki, Dansko dekle) je za filmsko verzijo Mačk z osupljivo novo tehnologijo preobrazil člane zasedbe, ki jo je za film izbrala priznana vodja izvirne odrske ekipe Lucy Bevan. V novi filmski adaptaciji Mačk zaigrajo in zapojejo izjemni igralci in pevci – James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift in Rebel Wilson, prvič pa se bo v svoji celovečerni filmski vlogi predstavila Francesca Hayward.

Film Cats je sicer produkcija Working Title Films v sodelovanju z Monumental Pictures in Really Useful Group, izvršni producenti so Lloyd Webber, Angela Morrison in Jo Burn, medtem ko sta Tom Hooper in Lee Hall (Billy Eliot, Grivasti vojak) zgodbo adaptirala za filmsko veliko platno. Film bo v  dvoranah Koloseja premierno na sporedu do 2.januarja, šele potem naj bi vstopil še v preostale slovenske  kinodvorane. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.