Naslovnica Trendi Enostavne novice in peta sezona Jokerja

Enostavne novice in peta sezona Jokerja

Avtor: Spletno Uredništvo

Z RTV Slovenija so v zadnjih dneh napovedali dve novosti – prva je nova sezona kviza Joker z voditeljem Mariom Galuničem, druga pa rojstvo posebne spletne strani ‘Enostavno’, kjer bodo novice zapisane v lažje razumljivem jeziku. 

Peta sezona kviza Joker bo od 23. januarja na sporedu vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1 (foto: Adrian Pregelj)

 

Prihodnjo soboto, 23. januarja, se na Televiziji Slovenija pričenja nova sezona kviza Joker. Vsako soboto bo ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija priljubljeni kviz poskrbel za zabavne in napete večere. V novem nizu oddaj se obeta tudi posebna novost – spletna aplikacija ‘Joker doma’. Prek te aplikacije bodo lahko gledalke in gledalci hkrati kot  tekmovalci od doma odgovarjali na vprašanja, ki bodo zastavljena v kvizu.

»Najboljših deset tekmovalcev vsake oddaje, tistih, ki bodo odgovorili na čim več vprašanj v najkrajšem možnem času, bomo tudi nagradili. Joker s to novostjo postaja prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje. Prvič se bo kot 101. tekmovalec oddaje v boj za 20 tisočakov podal David Vogrinc iz Šentjurja,« so pojasnili s TV Slovenija in dodali, da bo tudi peto sezono kviza vodil Mario Galunič.

Na Multimedijskem centru Radiotelevizije Slovenija (MMC RTV SLO) pa so si zamislili ustvarili nov novičarski portal, ki so ga poimenovali ‘Enostavno’ (www.rtvslo.si/enostavno). Prišli so namreč do intrigantne ideje, da bodo novice objavljali napisane v lažje razumljivem jeziku.  V poplavi sodobnih informacij, dezinformacij, političnega in tehnokratskega žargona je marsikomu včasih res težko razumeti, kaj v neki novici pravzaprav piše in kaj to zapisano dejansko tudi pomeni.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.