Naslovnica Trendi Ema, Ana, Lea, Nejc in Evrovizija

Ema, Ana, Lea, Nejc in Evrovizija

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri zvečer bo na vrsti glasbeni spektakel Ema 2021, ki bo letos na prvem programu TV Slovenija minil v precej drugačni podobi, kot so je bili gledalci vajeni v pred-kronskih časih. Oddajo bosta vodila Lea Sirk in Nejc Šmit, v njej pa bo prvič predstavljena pesem, s katero bo Ana Soklič predstavljala Slovenijo na letošnji Pesmi Evrovizije.
Ema, Ana, Lea, Nejc in Evrovizija

Prizor z lanske Evrovizije (foto: EBU/Kris Pouw/MMC RTV SL

Pandemija koronavirusa je negativno vplivala na marsikatero plat življenja in tudi Evrovozija se ni izognila težavam. Tako bo tudi letos tekmovanje za izbor najboljše slovenske skladbe EMA 2021, ki bo jutri na sporedu ob 20. uri na TV SLO 1 potekala v precej spremenjeni obliki. Uro in 10 minut dolga oddaja bo predstavila priprave na Emo in Pesem Evrovizije, poleg tega pa bodo počastili 60. obletnico sodelovanja Slovenije na tem festivalu.

Oddajo EMA 2021 bosta iz studia 1 TV Slovenija vodila bivša udeleženka Evrovizije Lea Sirk in Nejc Šmit. Zaradi zdravstvenih omejitev bo v oddaji prvič predstavljena le skladba, s katero nas bo Ana Soklič zastopala v Rotterdamu. Skladba je bila izbrana izmed 191 prispelimi na javno vabilo in na vabilo avtorjem s strani naše letošnje evrovizijske predstavnice, potem ko sta vse skladbe ocenili dve strokovni komisiji.

»Šov bo posvečen pripravam Ane Soklič na Emo in Pesem Evrovizije, v oddaji pa se bomo spomnili 60. obletnice prvega nastopa nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije, ki je bil tudi slovenski, saj je bil avtor skladbe Neke davne zvezde legendarni vodja Big banda RTV Ljubljana Jože Privšek, in drugih slovenskih nastopov na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi,« so še pojasnili z RTV SLO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.