Naslovnica Gospodarstvo Drugi slovenski nastop na sejmu IDEX

Drugi slovenski nastop na sejmu IDEX

Avtor: Spletno Uredništvo
V Abu Dabiju se je pravkar zaključil sejem IDEX, ki velja za osrednji obrambno varnostni dogodek na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Na njem je sodelovalo deset slovenskih organizacij, za kar je drugič poskrbela javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini Spirit Slovenija.
Drugi slovenski nastop na sejmu IDEX

Skupni slovenski razstavni prostor na sejmu (foto: Spirit Slovenija)

Pod okriljem agencije Spirit Slovenija je 8 slovenskih podjetij in 2 instituciji na sejmu IDEX v Združenih arabskih Emiratih predstavljajo novosti, ki so plod slovenskega vrhunskega znanja in hkrati dosegajo najvišje svetovne standarde. Kljub pandemiji je sejem potekal v živo, slovenski paviljon pa je bil velik 107 m2 in je bil strateško postavljen poleg paviljona Kraljevine Savdske Arabije, kar je povečalo obisk.

»AREX d. o. o., ARMAS d. o. o., C – ASTRAL d. o. o., DAT – CON d. o. o., Prevent&Deloza d. o. o., TIMTEC d. o. o., VALHALLA TURRETS d. o. o., 365 PLUS d. o. o. ter Grozd obrambne industrije Slovenije in Ministrstvo za obrambo RS,« so na Spirit Slovenija nanizali imena letošnjih udeležencev sejma, ki prihajajo iz segmentov slovenskega gospodarstva in državnih struktur.

Agencija SPIRIT Slovenija je skupinski slovenski nastop na tem sejmu, ki poteka vsaki dve leti, prvič pripravila predlani, tako da je tokrat šlo za drugo izvedbo. Sejem IDEX, ki velja za osrednji obrambno-varnostni sejem na območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, je zagotovo postavljen na pravi lokaciji, saj je večina držav s tega območja soočena z vojnimi konflikti, s terorizmom, ali pa z nevarnimi sosedi.

»Odvija se vsako drugo leto že od leta 1993, na njem pa predstavljajo najnovejše dosežke na področju orožja in vojaške tehnike kopenske vojske, letalstva, protizračne obrambe in vojne mornarice. V letu 2019 se je na 168.000 kvadratnih metrih predstavilo 1.310 razstavljavcev iz 176 držav, pretežno tujih (15 % iz regije MENA), obiskalo pa ga je več kot 130.000 obiskovalcev,« so še sporočili s Spirit Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.