Naslovnica Šport Projekt Botrstvo na Pokalu Vitranc

Projekt Botrstvo na Pokalu Vitranc

Avtor: Spletno Uredništvo
Pokal Vitranc, en najbolj prepoznavnih mednarodnih športnih dogodkov, ki jih gosti Slovenija, bo letos praznoval okroglih 60 let. Po vitranški strmini se bodo 13. in 14. marca spet spustili najboljši smučarji sveta, dogodek pa bodo organizatorji izkoristili, da bi prek akcije #VITRANCcares pomagali športnikom, ki so se znašli v stiski.
Pokal Vitranc bo letos v znamenju akcije #VITRANCcares (foto: FB Pokal Vitranc)

Pokal Vitranc letos praznuje okroglih 60 let obstoja, 13. in 14. marca pa se bodo v Kranjski Gori na preizkušnji svetovnega pokala v alpskem smučanju spet pomerili najboljši smučarji s celega sveta. Tudi letos se ob slovenskem smučarske prazniku, kljub pandemiji koronavirusa obeta bogat program. Letos ga bo zaznamovala tudi posebna dobrodelna nota, oziroma akcija za pomoč mladim nadarjenim športnikom akcija #VITRANCcares.

»Pokal Vitranc letos ne bo le športni dogodek. Zaživela je namreč družbeno odgovorna akcija #VITRANCcares, katere osnovni namen je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki,« so s promocijske Agencije GIG sporočili za javnost.

Anita Ogulin, predsednica ZPM LJ Moste-Polje, pa je med drugim spomnila, da projekt Botrstvo v športu od lanskega leta poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Ambasadorja letošnje dobrodelne akcije pa bosta legendi slovenskega smučanja Urška Hrovat in Jure Franko. “V našem času je celotna estrada stopila skupaj, gledalci in navijači smo večkrat napolnili Halo Tivoli, ljudje so kupovali vstopnice.

 To je bila izjemna podpora športu, ki so je na podoben način deležni mladi športniki skozi projekt Botrstvo v športu, podporo mladim športnikom smučarjem – v tem primeru z akcijo #VITRANCcares,” je na nekoč zelo uspešen projekt ‘Slovenia Ski Pool’ spomnil srebrni olimpijec Jure Franko.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.