Naslovnica Svet & EU Dvodnevni sestanek za boljšo distribucijo cepiv v EU

Dvodnevni sestanek za boljšo distribucijo cepiv v EU

Avtor: Spletno Uredništvo
Popoldan se bo končal dvodnevni dogodek, ki ga gosti Evropska komisija in sicer s ciljem,  da bi se lahko bolje izkoristil ves evropski potencial za proizvodnjo cepiv proti COVID-19, oziroma da bi odpravila ozka grla v proizvodni in tudi dobavni verigi. Na tem spletnem srečanju je prisotnih 300 podjetji iz 25 držav članic EU.
Cepivo BioNTech-Pfizer (foto: flickr.com/commons.wikimedia.org/U.S. Secretary of Defense)

 Prvi dan strokovnega srečanja je bil posvečen povezovanju med proizvodnimi podjetji, ki se v EU ukvarjajo s surovinami, proizvodnjo, spajanjem in oblikovanjem ter polnjenjem in dodelavo cepiv. Danes pa je bila razprava osredotočena na zagotavljanje povezav s potencialnimi dobavitelji iz celotne verige proizvodnje, vključno s podjetji, ki se ukvarjajo z embalažo, skladiščenjem, pošiljanjem in distribucijo ter proizvodnjo dodatkov (brizge, ampule).

»Povečanje proizvodnje cepiv v Evropi je brez primere tako za naše takojšnje kot srednjeročne potrebe po cepljenju. Sodelujemo z industrijo, da bi bolje izkoristili obstoječe zmogljivosti in zgradili nove zmogljivosti po vsej Evropi. Spodbujam številna podjetja, ki sodelujejo v procesu izdelave cepiv, da kar najbolje izkoristijo možnosti za povezovanje,« je ob tej priložnosti dejal komisar Thierry Breton, ki je pristojen za notranji trg EU.

Spletno srečanje je sicer organizirala Evropska platforma za sodelovanje grozdov v partnerstvu s Svetom evropskih bioregij (CEBR) ter Evropskim zavezništvom grozdov (ECA). Da bi olajšala povezovanje, je Komisija EU, ki je gostila dogodek, izdala tudi pismo o skladnosti, v katerem je pojasnila, kako lahko povezovanje in izmenjave med sodelujočimi podjetji, vključno z neposrednimi konkurenti, potekajo v skladu z aktualnimi pravili EU o konkurenci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.