Naslovnica Slovenija Avtocestna policija že obratuje

Avtocestna policija že obratuje

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je uradno pričela delovati Uprava avtocestne policije, zato so vrhovi Policije in Ministrstva za notranje zadeve ponovno predstavili razloge za ustanovitev te enote ter tudi aktivnosti, ki jih bo opravljala za zagotavljanje večje varnosti na slovenskih avtocestah in hitrih cestah. Sedež nove enote je v Postojni.
Prizor z današnje predstavitve, ki pa ne razkriva, kako hitro je to službeno vozilo (foto: MNZ)

Da bi bila za krotitev podivjanih voznikov na slovenskih avtocestah nujno potrebna posebna avtocestna policija, so nekateri pričeli opozarjali že mnogimi pred leti. Tedaj so bili dobro znani so bili primeri, ko so se posamezniki hvalili, da so pot od Ljubljane do Kopra prevozili v manj kot pol ure, kar pomeni, da je bila že povprečna hitrost nad 200km/h. Ker je pri takšnih hitrostih lov na kršitelje posebej nevaren, je bila potreba po posebej usposobljeni enoti jasna.

Kot so poudarili ob današnji otvoritvi novih prostor in zagonu delovanja nove avtocestne policije v Postojni, slednjo čakajo številne naloge, prek kateri želi Policija na slovenskih avtomobilskih in tudi na hitrih cestah izboljšati pretočnost, povečati prometno varnost, zmanjšati število prometnih nesreč in še posebej tistih najhujših. Vzporedno s tem pa bi radi povečali raziskanost kaznivih dejanj in stopnjo učinkovitosti pregona storilcev, saj so zaznali višanje števila kaznivih dejanj in tudi rast ilegalnih migracij.

S Policije pa zagotavljajo, da na račun delovanja pripadnikov nove specializirane enote avtocestne policije ne bo zmanjšana prisotnost policistov na ostalih cestah, saj bodo tam še naprej delovale obstoječe postaje prometne policije. »Z dodatnimi nadzorstvenimi in preventivnimi dejavnostmi ter večjo prisotnostjo policijskih patrulj na avtocestah pa si želimo vplivati tudi na dvig prometne kulture,« so zaključili sporočilo za javnost na Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.