Naslovnica Magazin Dve pečici v eni, pa še čistita se sami

Dve pečici v eni, pa še čistita se sami

Avtor: Spletno Uredništvo

Južnokorejski elektronski velikan Samsung je tokrat predstavil posebno novost – kuhinjsko pečico, ki se čisti sama. Novost se imenuje Samsung Dual Cook Flex, pečica pa se poleg ‘samočiščenja’ ponaša tudi z možnostjo istočasne dvojne uporabe.

Dve pečici v eni pa še čistita se samiPoleg funkcionalnosti se Samsung Dual Cook Flex pečica odlikuje z eleganco (foto: samsung.com) 

 

Južnokorejski elektronski gigant Samsung pogosto preseneča s svojimi novostmi. Tako je tokrat na trg lansiral pečico Samsung Dual Cook Flex. Slednja se ponaša kot izjemno praktičen aparat, saj vse njene funkcije prispevajo k skrajšanju postopkov priprave hrane, kuhanja jedi in tudi čiščenja pečice. Prva večja novost se tiče prav čiščenja pečice, saj se pečica v največji meri očisti sama.

Nova funkcija namreč po koncu peke uporabi zanimiv trik – pregreje pečico in sežge ostanke maščob in hrane, tako da je potrebno na koncu le pobrisati prah. Čeprav torej pri tej novosti še ne gre za povsem avtomatizirano čiščenje kuhinjske pečice, mu je zelo blizu. »Zamislite si naslednjo situacijo – po druženju s prijatelji pospravite stanovanje, očistite kuhinjo in pomijete posodo, potem pa preprosto uživate na kavči. Naenkrat se spomnite, da niste počistili pečice – namesto uživanja vas sedaj čaka še dodaten opravek.

S Samsung Dual Cook Flex pečico so te skrbi odveč,« novost propagirajo pri Samsungu. Druga večja novost pa so dvojna vrata, ki omogočajo pripravo dveh vrst jedi naenkrat. Nova kuhinjska pečica ima namreč dve ločeni coni za peko, z različnimi temperaturami in z samostojnimi nastavitvami. Tako je obenem pečica dvojno uporabna, zmanjša se čas priprave hrane in tudi poraba energije je manjša.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.