Naslovnica Trendi Dvanajst finalistov za Popevko 2021

Dvanajst finalistov za Popevko 2021

Avtor: Spletno Uredništvo

Na RTV Slovenija so kot eno zadnjih novic v letu 2020 objavili, da so izbrali udeležence festivala Popevka 2021. Za glasbeno tekmovanje, ki bo na vrsti aprila, so med kar 113 prijavami izbrali 12 finalistov.

Dvanajst finalistov za Popevko 2021Strokovna žirija je zmago na zadnji Popevki namenlila skladbi ‘Temni svet’ v izvedbi Ane Soklič (foto: Adrian Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

Člani strokovne komisije RTV Slovenija so še pred iztekom leta 2020 izbrali 12 skladb, ki se bodo potegovale za zmago na festivalu Popevka 2021 in za skupno kar 6 nagrad. Od tega bo 5 nagrad bo podelila strokovna žirija ( veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najboljšega mladega obetavnega avtorja ali izvajalca).

Popevko leta 2021 pa bo izbralo občinstvo in sicer prek telefonskega glasovanja. Finalisti so: ‘Pusti me’ -Aleksandra Ilijevski, ‘Marelice’ – Balladero, ‘Še ko te ni, te imam’ – Gregor Ravnik, ‘Zgodba za dva’ – Lea Sirk, ‘Še bolj prav’ – Okustični, ‘Volkovi’ –Raiven, ‘Pomladni večer’ – Rok Ferengja, ‘Če imel bi moč’ – Tomaž Hostnik, ‘Blizu’ – Uroš Buh, ‘Solzam’ -Veronika Kumar, ‘Podaril si mi svoje srce’ –Vudlenderji in ‘Ko padeš’ – Žiga Rustja.

Sicer so tokrat strokovno komisijo tvorili zmagovalka Popevke 2019 Eva Hren, glasbenik in producent Martin Štibernik, glasbeni producent Rok Lopatič, predstavnik Glasbene produkcije RTV Slovenija, glasbena urednica Alja Kramar, predstavnica 1. programa Radia Slovenija, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart in urednik oddaj Aleksander Radić, predstavnik Razvedrilnega programa TV Slovenija, ki je nosilec projekta.

S Službe za obveščanje javnosti na RTV SLO so še spomnili, da je lani na Popevki 2019 sodelovalo 11 skladb. Gledalci so s telefonskim glasovanje za popevko leta 2019 izbrali ‘Šesti čut’ v izvedbi Eve Hren, medtem ko je strokovna žirija za najboljšo skladbo v celoti razglasila ‘Temni svet’ v izvedbi Ane Soklič. V letu 2020 pa Popevke na RTV Slovenja niso izpeljali.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.