Naslovnica Šport Svetovni prvak Lewis Hamilton bo postal vitez

Svetovni prvak Lewis Hamilton bo postal vitez

Avtor: Spletno Uredništvo

Sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton bo predvidoma v kratkem dobil plemiški oziroma viteški naslov. Angleški premier Boris Johnson naj bi ga uvrstil na seznam imenovanj predvsem zaradi izjemnih športnih uspehov, pa tudi Lewisova vloga v boju proti rasizmu je zagotovo odigrala pomemben del. 

Svetovni prvak Lewis Hamilton bo postal vitez

Lewis Hamilton je res izjemen športnik in tudi izjemen človek (foto: commons.wikimedia.org)

 

Po poročanju angleških medijev bo sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton v kratkem dobil plemiški oz. viteški naslov. Angleški premier Boris Johnson ga je namreč uvrstil na vsakoletni seznam imenovanj za pridobitev prestižnega naziva ‘Sir’. Hamilton sicer velja za najuspešnejšega voznika vseh časov, čemer priča njegovih 7 naslovov svetovnega prvaka, 95 zmag na dirkah Formule 1, 165 uvrstitev na stopničke, 98 prvih mest v kvalifikacijah…

Poleg njegovih neverjetnih športnih uspehov na asfaltnih stezah pa se je v zadnjem letu Lewis na veliko posvečal boju proti rasizmu, kjer je odigral opazno vlogo v kampanji Black Lives Matter. Če ta neuradna informacija o imenovanju za viteza, ki jo je prvi posredoval Daily Mail, dejansko drži, se bo Hamilton kmalu pridružil trem britanskim svetovnim prvakom v F1, ki so v preteklosti že prejeli ta prestižen plemiški naziv. To so slavni Sir Jack Brabham, Sir Stirling Moss in Sir Jackie Stewart.

Nazadnje sta viteški naslov med športniki Združenega kraljestva Velike Britanje in Severne Irske prejela atlet Mo Farah in tenisač Andy Murray. Sicer pa Hamilton že velja za enega največjih britanskih športnikov vseh časov, čeprav še ni končal kariere in je zaenkrat tudi ne namerava. 35-letnik je namreč tudi letos tako dominiral v F1, da najbrž ne razmišlja o slovesu. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.