Naslovnica Slovenija Dvajseti Evropski teden mobilnosti z rekordno udeležbo

Dvajseti Evropski teden mobilnosti z rekordno udeležbo

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden se pričenja letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM), ko se bo v 84 občinah po vsej Sloveniji odvila vrsta aktivnosti in dogodkov, vse pod sloganom ‘Živi zdravo. Potuj trajnostno.’ Teden bo namreč posvečen spodbujanju aktivnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ter ostalim alternativam vožnji z avtomobili.
V program Evropskega tedna mobilnosti se vključuje vse več slovenskih občin (foto: pxhere.com)

Od četrtka, 16. septembra, pa srede, 22. septembra, bo na vrsti letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM). V teh sedmih dneh se bo po vsej Sloveniji odvilo veliko število različnih aktivnosti in dogodkov, ki jih bo povezoval slogan letošnjega ETM – ‘Živi zdravo. Potuj trajnostno.’ Rdeča nit vsega dogajanja bo spodbujanje k uporabi aktivnejših načinov prevozov v šole, v službe in na ostale vsakodnevne opravke.

Sicer bo letošnji ETM na sporedu že dvajsetič, prav ob tem okroglem jubileju pa se je tudi odzvalo rekordno število slovenskih občin – kar 84. »Marsikatere med njimi bodo dele svojih središč zaprle za motorni promet in javni prostor namenile najrazličnejšim aktivnostim, na primer že tradicionalnim akcijam ‘Dan brez avtomobila’, ‘Park(irni) dan’ ali ‘Pešbus za aktivno pot v šolo’,« so napovedali z Ministrstvo za infrastrukturo.

Na programu bodo tudi delavnice za šolarje in starejše, promocija aktivnega prihoda v službo, delavnice servisiranja koles, pohodi, kolesarski izleti, predstavitve novih pridobitev v kolesarski infrastrukturi, promocije javnega potniškega prometa in razne akcije – npr. akcija ‘Prostofer’ , ko prostovoljci prevažajo starejše občane po opravkih. Posebne, lokalno trajnostno usmerjene akcije pa pripravljajo v občinah Kočevje, Bled in Bohinj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.