Naslovnica Trendi Matrica se vrača decembra

Matrica se vrača decembra

Avtor: Spletno Uredništvo
Decembra se napoveduje en najbolj odmevnih filmskih povratkov leta. Po 18 dolgih letih premora se namreč vrača znanstvena-fantastična franšiza Matrica. Četrti del sage v slovenskem jeziku nosi naslov ‘Matrica: obuditev’, v angleškem originalu pa je naslov ‘Matrix: Resurrections’.

Prvi film franšize ‘Matrica’ je leta 1999 šokiral filmsko javnost, saj je napovedal virtualni,  futuristični svet, v katerem stroji izkoriščajo ljudi. Ljudje se v tej simulirani resničnosti sploh ne zavedajo svojega resničnega obstoja v inkubatorjih, ampak živijo na videz popolno življenje. Potem pa se pojavi Neo (Keanu Reeves), ki nosi v sebi posebno kodo, kar mu omogoča manipulacijo s svetom Matrice.

Leta 2003 sta sledili nadaljevanji Matrice – ‘Matrix Reloaded’ in ‘Matrix Revolutions’, letos pa se po dolgih letih obeta četrti film franšize – Matrix: Resurrections‘. Slednjega so v Sloveniji preimenovali v ‘Matrica: obuditev’ (resurrecitons v prevodu pomeni vstajenja). Film ‘Matrica: obuditev’ je samostojno režirala Lana Wachowski, ki je kot scenaristka in so-režiserka sodelovala pri vseh treh doslej posnetih Matricah, tudi tokrat pa se je podpisala še pod scenarij.

» V glavnih vlogah se vračajo Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss ter Jada Pinkett Smith kot Niobe, pridružili pa se jim bodo Yahya Abdul-Mateen II, Christina Ricci, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick in mnogi drugi,« razkriva napovednik filma, ki obeta nove avanture in veliko akcije v še bolj poudarjeno spektakularnem virtualnem okolju Matrice. Film naj bi se v ZDA pričel predvajati 22. decembra letos, v Sloveniji pa bo distributer podjetje Blitz Film & Video Distribution.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.