Naslovnica Trendi Državljan našega časa in osliček Ariol

Državljan našega časa in osliček Ariol

Avtor: Spletno Uredništvo

V Slovenskem mladinskem gledališču za prihodnje dni napovedujejo dva zanimiva dogodka. Prvi bo javni dialog med gostiteljem Boštjanom  Naratom in gostom Filipom Dobranićem, ki se imenuje ‘Državljan našega časa’. Drugi pa bo družinska gledališka predstava ‘Ariol: zaljubljen do ušes’, ki je nastala po stripu Emmanuela Guiberta in Marca Boutavanta. 

 ariol 2V predstvi ‘Ariol: zaljubljen do ušes’ igrajo Jurica Marčec, Blaž Šef in Nika Ivančić (foto: Nejc Saje)

 

Prihodnji torek, 26. febraurja bo Slovensko mladinsko gledališče (SMG) v sklopu projekta ‘Dežela pridnih’ ob 20. uri v prostorih Nove pošte pripravilo naslednjega iz serije javnih dialogov. Tokrat bo pod naslovom ‘Državljan našega časa’ gost Filip Dobranić, voditelj pa bo Boštjan Narat. “Politika naj se dogaja vsak dan, kot takšna pa mora segati onkraj predstave o bianko pogodbi, ki jo državljanke in državljani enkrat na štiri leta sklenemo z vladajočimi.

Ideja ni nova, kot temelj in načelo aktivnega državljanstva ter različnih oblik participacije pri upravljanju skupnosti so jo živeli že mnogi. A Filip Dobranić s sodelavkami in sodelavci zavoda Danes je nov dan o njej razmišlja drugače, predvsem pa jo drugače uveljavlja in uresničuje. Delno zato, ker je mlad in je zato sveža tudi njegova predstava o tem, kaj kot državljan lahko naredi. Še bolj pa zato, ker je o skupnosti in politiki sposoben razmišljati zgodovinsko in v kontekstu njunih temeljnih predpostavk, načel in idej, “ so zapisali v napovedniku SMG.

V nedeljo 3. marca pa se obeta še predstava za otroke (od 6. leta dalje) in odrasle. V zgorni dvorani SMG bodo ob 17. uri v predstavi ‘Ariol: zaljubljen do ušes’ nastopili Blaž Šef, Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Jurica Marčec, Klara Kastelec, Nika Ivančić, Maruša Oblak, Anja Novak, Željko Hrs in Boris Kos. Za režijo je poskrbel Matjaž Pograjc.

“Ariol je do ušes in čez zaljubljen v sošolko Petulo, ljubko kravico s kodrčki, in o njej kar naprej sanjari. Sicer pa se najraje druži s svojim najboljšim prijateljem Ramonom. Skupaj tudi kaj ušpičita, zato se razrednik Top in učitelj telovadbe De Muskla včasih razjezita nanju. Ramonu v šoli ne gre najbolje in tudi Ariolu se včasih zatakne.

Na srečo jima vedno priskoči na pomoč odličnjakinja Brenča – še posebno Ariolu, ker je vanj zaljubljena. Kljub temu da mu šolske obveznosti kdaj povzročajo težave, je Ariol zelo inteligenten osliček. To mu da vedeti tudi njegova mama, ki mu vedno vedno stoji ob strani in ga spodbuja, kadar je negotov,” so pri SMG še zapisali v spročilu za javnost. Sicer ima nova predstava zanimiv izvor, saj je nastala po stripu Emmanuela Guiberta in Marca Boutavanta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.