Naslovnica Gospodarstvo Slovenija išče italijanski investicijski kapital

Slovenija išče italijanski investicijski kapital

Avtor: Spletno Uredništvo

Pre dnevi so se v Rimu slovenski in italijanski podjetniki, investitorji in inovatorji sestali na dvostranskem srečanju, na katerem je slovenska stran predstavila priložnosti za naložbe v našo državo. Gospodarski simpozij ‘Italy&Slovenia- Partnership in Investment&Innovation’ je pritegnil veliko pozornosti, zaznamovala pa ga je predvsem udeležba na visokem nivoju.   

Geraci 1024x768Gospodarski simpozij ‘Italy&Slovenia- Partnership in Investment&Innovation’ je potekal v luči krepitve ekonomskega sodelovanja (foto: sdgz.it)

 

V Rimu, prestolnici Italije, domu Vatikana in sedežu Suverenega malteškega viteškega redu, so pripravili gospodarsko srečanje ‘Italy&Slovenia- Partnership in Investment&Innovation’. Dogodek je nastal kot rezultat gospodarskega omizja, katero je potekalo v okviru Šestega koordinacijskega odbora ministrov med Slovenijo in Italijo oktobra 2017 na Brdu pri Kranju.

Tedaj je bil z italijanske strani podan predlog, da Ministrstvo za gospodarstvo Italije v sodelovanju z Italian Trade Agency (ITA) in osrednjimi slovenskimi akterji -Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ), Javna agencija SPIRIT Slovenija) organizira dogodek s poudarkom na predstavitvi slovenskih naložbenih priložnosti.

Načrtu prireditve je slovenska stran dodala še inovacije, saj so slednje pomemben spodbujevalec gospodarske rasti. Tako so lahko na dvostranskem srečanju predstavili Slovenijo tudi kot državo z inovacijskim potencialom. V slovenski delegaciji v Rimu so bili poleg vrhov MGRT in MZZ tudi predstavniki agencije SPIRIT Slovenija, Slovenske turistične organizacije, Slovenskega državnega holdinga, DUTB-ja ter Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Na simpoziju so sodelovali tudi predstavniki treh Strateško razvojno inovacijskih partnerstev, predstavnik Centra odličnosti Vesolje.si ter predstavniki slovenskih podjetij Riko Hiše, Kolektor Microtel, Balmar in Aquafil. Z MGRT so sporočili še, da se je dogodka udeležilo približno 130 italijanskih gospodarstvenikov, kar daje upanje, da bo srečanje hitro obrodilo konkrente sadove.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.