Naslovnica Trendi Drugi začetek nove spretnostne oddaje Gasilci

Drugi začetek nove spretnostne oddaje Gasilci

Avtor: Spletno Uredništvo

S prihodom jeseni bo na Planet TV končno ponovno zaživel vseslovenski gasilski izziv – oddaja ‘Gasilci’. Voditelja novega spretnostnega šova bosta Marko Potrč in Eva Cimbola, v oddaji pa bodo sodelovale najboljše gasilke in gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev. Zmagovalna ekipa bo na koncu prejela lep pokal in še lepšo donacijo v višini 30 tisoč evrov.

Drugi začetek nove spretnostne oddaje Gasilci
Tekmovalni del oddaje Gasilci bo potekal tudi pod budnimi očmi komentatorjev (foto: Planet TV PR)

 

Na Planet TV se jeseni vrača oddaja ‘Gasilci’, ki bi sicer morala startati že spomladi, a je tedaj snemanja preprečila pandemija koronavirusa. Zato je bila doslej na sporedu le posebna uvodna oddaja ‘Gasilcev’ in sicer v ponedeljek, 4. maja, ko so z njo obeležili Mednarodni dan gasilcev. Med poletjem pa so snemanja zopet stekla, voditelja oddaje pa sta ostala prvotno napovedana Marko Potrč in Eva Cimbola.

Poligoni, na katerih se bodo pomerili najboljši gasilci in gasilke iz slovenskih prostovoljnih gasilskih društev, so zahtevni in so vsakič zgrajeni pod posebnim strokovnim nadzorom. »V vsaki oddaji se bosta dve ekipi na velikem poligonu soočili z ognjem, vodo, višino, peklensko vročino in drugimi ekstremnimi okoliščinami,« pojasnjujejo s Planet TV. Zmagovalna ekipa bo prejela lep pokal in še lepšo donacijo v višini 30 tisoč evrov.

V vlogah sodnikov sta ostala izkušena Anže Šilar in Tomaž Klemenčič, ki sta pravico delila že na več gasilskih tekmovanjih v Sloveniji in celo na mednarodnih gasilskih olimpijadah. Izziv bo pozorno nadzoroval Klemen Repovš iz Gasilske zveze Slovenije, kot komentatorja pa se bosta potrudila Jure Dolinar (poklicni gasilec in inštruktor) in drugi Tomaž Klemenčič (novinar).

V oddaji bodo posebej poudarjali pomen preventivnih varnostnih ukrepov, poleg tega pa jo bo spremljala tudi dobrodelna nota. S pomočjo gledalcev bodo namreč zbirali tudi prispevke za Ustanovo za pomoč družinam ponesrečenih gasilcev Metoda Rotarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.