Naslovnica Magazin Na Tednu mode tudi Zalandove nagrade za trajnost

Na Tednu mode tudi Zalandove nagrade za trajnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Tednu mode v Kopenhagnu jutri odpira svoja vrata Zalando Greenhouse, kjer bodo nato v četrtek razkrili najboljše z Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj 2021. Finalisti letošnjega Zalandovega natečaja so Mother of Pearl, Nikolaj Storm in Teatum Jones. Vsi bodo v živo predstavili svoje kolekcije na uradnem prizorišču Zalando Copenhagen Fashion Week in pa tudi digitalno v virtualnem razstavnem prostoru Zalando Greenhouse.
Zalando Greenhouse je partner prireditve Copenhagen Fashion Week (foto: IPPR/Zalando)

Zalando je prestižna evropska spletna platforma za modo in življenjski stil, katero so v zadnjih mesecih tudi v Sloveniji močno promovirali prek številnih različnih medijev. Jutri pa se v Kopenhagnu pričenja tradicionalni ‘Teden mode’, ki bo tudi letos potekal prav v partnerstvu z Zalandom. Na večdnevni modni prireditvi v danski prestolnici se sicer vračajo razni dogodki v živo, zvrstile pa se bodo spletne in klasične revije na licu mesta.

Finalisti letošnjega Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj so Mother of Pearl in Teatum Jones, ki delujeta v Združenem kraljestvu, ter Danec Nikolaj Storm. Vsi trije bodo svoje kolekcije predstavili na modnih revijah, ki bodo v Kopenhagnu potekale v živo. Predstavitve finalistov bodo na ogled na spletnem mestu Zalando Greenhouse, zmagovalec pa bo razglašen v središču razstavnega prostora Zalanda v Skuespilhusetu v četrtek, 12. avgusta, ob 15. uri.

Do tedaj bo strokovna žirija iz segmenta modne industrije ocenila trajnostne strategije blagovnih znamk, vključno z njihovimi kolekcijami, ter njihovo stopnjo predanosti trajnostnemu napredku in inovacijam. Zmagovalec Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj bo prejel finančno nagrado v višini 20.000 evrov ter tudi pogodbo o partnerstvu z Zalandom za razvoj ekskluzivne trajnostne kolekcije.

Zalando pa bo zmagovalca še dodatno podprl tako, da bo širok nabor kosov iz zmagovalne kolekcije ponujal na svoji modni platformi Zalando, ki se ponaša z več kot 42 milijoni aktivnimi kupci na 23 evropskih trgih.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.