Naslovnica Trendi Doša in sredinci za zadnji julijski petek

Doša in sredinci za zadnji julijski petek

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec julija bo na Letnem vrtu Gala hale minil v znamenja hip-hopa. Zadnji petek v mesecu bo namreč na sporedu ‘Rapetek’ številka 161, ko bodo nastopili ‘Doša in sredinci’.
Naslovnica svežega zadnjega albuma Doše (foto: FB Doša)

Bogat julijski program na Letnem vrtu Gala hale bo prav na koncu meseca posvečen tudi hip-hopu. V petek, 30. julija bo namreč na sporedu že 161 ‘Rapetek’ po vrsti, na prestižnem odru Društva Kapa pa bodo nastopili ‘Doša in sredinci’. Doša je lokalni ljubljanski hip-hop ustvarjalec, ki je že pravi veteran, saj se že več kot dvajset let redno in tudi zelo uspešno pojavlja na slovenski raperski sceni.

»Kot izjemno jezen mulec se je prvič pojavil na nosilcu zvoka že leta 2000 kot polovica naveze Da II Deuce s komadom ‘Dost Vas Mam!’, enim vrhuncev kompilacije z naslovom ‘5’00 ″ Of Fame Za Narodov Blagor’. Sledil je podtalni hit ‘Fuknte sredince v zrak’, ki do danes ostaja eden glavnih rušilcev zgodovine slovenskega rapa. Bil je član kolektiva ‘Sami norci’. Leta 2010 je izšla kar dvojna samostojna plata ‘Memento Mori’,« pravijo pri Društvu Kapa.

Doša je pri založbi zanimivega imena ‘Datura’ pravkar izdal nov album ‘iru: tok misli’, kjer njegove dolgoletne izkušnje pridejo v celoti do izraza – tako glede tekstov, glasbenih idej, produkcije, gostov in vsega ostalega, kar še sodi k izdaji albuma oziroma CD-ja. Na dan koncerta bo za ogrevanje in ohlajanje občinstva poleg osrednje zvezde večera poskrbel še DJ K’Pow, sicer pa organizatorji vljudno opozarjajo tudi na še vedno veljavne varnostno-preventivne protikoronske ukrepe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.