Naslovnica Slovenija Do konca poletja pester filmski, gledališki in kulinarični program

Do konca poletja pester filmski, gledališki in kulinarični program

Avtor: Spletno Uredništvo
V štirih slovenskih obmorskih občinah so za naslednje tedne poleg več kot 30 glasbenih dogodkov pripravili tudi pester filmski, gledališki in kulinarični program. Poletje še naprej kaže svojo moč, zato se življenje marsikje začenja šele v večernih urah, ljudje pa so lačni prireditev.
Prizor z enega od prejšnjih dveh Altroke Istra Gourmet Festivalov (foto: TZ Izola/Jakob Bužan)

V občinah Ankaran, Koper, Izola in Piran so poleg serije preko 30 glasbenih koncertov najrazličnejših zvrsti za naslednje poletne tedne pripravili tudi pester filmski, gledališki in kulinarični program. Tako bo v četrtek, 26. avgusta v Dekanih na vrsti 3. ‘Altroke Istra Gourmet Festival’ za vse gurmanske navdušence. V soboto, 4. septembra, pa bo potekal 2. izolski street food festival, poimenovan ‘Pomol okusov’.

Pomol okusov bo hkrati tudi napoved ‘Dnevov bakalaja’ (polenovke), ki v Izoli sledijo kmalu zatem – med 10. in 26. septembrom. Tudi za ljubitelji gledališča bo poskrbljeno – na koprskem Martinčevem trgu so vsi torki v znamenju predstav,  Ankaran bo v četrtek, 26. avgusta, gostil gledališko predstavo ‘Gola’ z Majo Blagovič in Tinkaro Kovač, Izola pa se bo danes zvečer v Arrigoniju zabavala s komikom Tadejem Tošem.

Na istem kraju, torej v letnem kinu Arrigoni, bo med 25. in 29. avgustom na sporedu tudi tradicionalni izolski filmski festival na odprtem ‘Kino otok – Isola Cinema’, ki bo letos na vrsti že sedemnajstič. »Festival, ki vsako leto pusti poseben pečat v poletju, združuje izjemne umetnike in njihove filmske stvaritve, sproščeno ozračje ter druženje ljubiteljev filmske umetnosti pod čarobnimi izolskimi borovci.

Filmske projekcije si lahko ogledate tudi v Portorožu, kjer je ob ponedeljkih v Rožnem vrtu na sporedu kino pod zvezdami, Poletje na travniku pa prav tako prinaša še dve filmski projekciji in tri večere komedije. V Piranu in Portorožu pa bo poletno kulturno dogajanje obogatila tudi vrhunska slikarska umetnost,« so še zapisali v sporočilu za javnost Turistične zveze Izola (s katerim so znova zagnali do lani ustaljeno prakso, da občinska turistična združenja skupaj promovirajo poletno dogajanje).

Poleg tega bo vse do konca septembra v Portorožu in Piranu na različnih prizoriščih na ogled razstavi del Safeta Zeca in Cesareja dell’Acque, 28. avgusta pa se pričenja že 56. ‘Ex-Tempore Piran’. V Piranu je ob četrtkih na sporedu program za otroke ‘Juhuhu, spet smo tu’, med 19. in 22. avgustom pa bo na vrsti še ‘4. Mednarodni kamišibaj festival Beli delfin’. V izolskem parku Pietru Coppu Izoli pa bosta otroke v nedeljo zabavala Pika nogavička in gusar Val.

K programu pa je potrebno dodati še številne tradicionalne vaške veselice, na tem delu Primorske znane kot šagre. Žal so glede le-teh informacije letos zelo skope, zagotovo pa bo na Škofijah od 19. do 21. avgusta tri večere zapored šagra z glasbo (Mambo Kings, Nočni skok, Tri bote, Tequila), hrano in pijačo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.