Naslovnica Slovenija Dnevi odprtih vrat kmetij in podeželskih projektov bodo prvi teden avgusta

Dnevi odprtih vrat kmetij in podeželskih projektov bodo prvi teden avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo prvi teden avgusta pripravilo ‘Dneve odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov’. Ta promocijska kampanja bo posvečena pridelavi slovenske hrane, revitalizaciji podeželja in tudi možnostim za koriščenje turističnih bonov. 

 Dnevi odprtih vrat kmetij in podeželskih projektov bodo prvi teden avgusta

Recept za letošnje poletje je dopust na slovenskih tleh ob uživanju zdrave slovenske hrane (foto: MKGP/Boris Pretnar)

 

Zaradi pandemije koronavirusa smo se spomladi vsi začeli zavedati, kaj pravzaprav dejansko pomeni lokalno pridelana hrana. Ko je prišlo poletje, pa smo vsi začeli razmišljati, kako preživeti dopust v Sloveniji in kako izkoristiti nove turistične bone. Prav lokalna pridelava hrane in preživljanje dopustov na slovenskem podeželju bosta poleg ohranjanja podeželske krajine osrednji točki letošnjih ‘Dnevov odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov’.

To kampanjo bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) izpeljalo med 1. in 7. avgustom, njeni cilji pa so predstavitev dela in življenja na podeželju, poudarjanje naravnih lepot in pomena zdrave hrane ter splošna promocija raznovrstnih gospodarskih, kulturnih in ostalih vrst aktivnosti na slovenskem podeželju. Vendar pa MKGP glede promocije ne bo razmetavalo z denarjem.

»Ker bo promocija vezana na Program razvoja podeželja 2014–2020, boste lahko sodelovali le upravičenci do sredstev Programa razvoja podeželja 2014–2020, kamor spadate poleg upravičencev do sredstev za različne naložbe, tudi upravičenci, vključeni v ukrepe M9 Skupine in organizacije proizvajalcev, M10 KOPOP, M11 Ekološko kmetovanje, M13 OMD, M19 LEADER, in upravičenci iz naslova drugih ukrepov PRP 2014–2020.

V okviru dogodka boste lahko predstavili svojo dejavnost, izpeljane naložbe, organizirali degustacije, oglede, delavnice, pohode …, za katere organizacijsko in finančno poskrbite sami,« so sporočili z MKGP, kjer bodo poskrbeli za oglaševanje kampanje v medijih in še posebej izpostavili možnosti koriščenja turističnih bonov pri udeležencih akcije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.