Naslovnica Šport Žreb parov jubilejne 30. sezone prve moške rokometne lige

Žreb parov jubilejne 30. sezone prve moške rokometne lige

Avtor: Spletno Uredništvo

Dobra dva meseca pred pričetkom nove domače rokometne sezone je bil na vrsti žreb, ki je določil razpored prve slovenske moške rokometne lige oziroma Lige NLB. Tokrat bo v ligi 14 klubov, prvenstvo pa se bo zaključilo po 26. krogih rednega dela, končnic za prvaka in za ostanek ne bo, Celjani pa ostajajo prvi favoriti za osvojitev novega naslova.

Žreb parov jubilejne 30. sezone prve moške rokometne ligeČe ne bo ‘koronavirusnih’ presenečenj, se bo Liga NLB začela 5. septembra, zaključila pa 29. maja (foto: FB Celje PL).

 

Kot običajno je bil žreb parov prihodnje sezone slovenske moškega klubskega rokometnega prvenstva opravljen na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS). V naslednji sezoni bo v 1. A DRL oziroma v Ligi NLB nastopilo 14 klubov, ki se bodo med seboj pomerili po dvokrožnem tekmovalnem sistemu. »Po 26 krogih bo prvak jubilejne 30. sezone državnega prvenstva postala ekipa, ki bo zbrala največ točk ali imela v primeru točkovnega izenačenja boljši izkupiček na medsebojnih tekmah, medtem ko bosta v 2. državno rokometno ligo izpadli zadnjeuvrščeni moštvi,« so pojasnili z Rokometne zveze Slovenije.

Končnica za prvaka in končnica za obstanek torej tokrat odpadeta, kar bo nedvomno novost, ki bo ekipam dopuščala manj napak. Prej je lahko moštvo v zadnjih dveh mesecih v dodatnih dvobojih z neposrednimi tekmeci preobrnilo potek svoje sezone, sedaj pa bo lahko vsak poraz usoden.Sicer je žreb hotel, da bodo v 1. krogu prvaki iz Celja gostili povratnika med prvoligaše – ekipo LL Grosist Slovana, medtem ko bodo novinci Ljubljane svojo prvo prvoligaško tekmo v zgodovini odigrali v Velenju.

Ostali pari so precej bolj izenačeni – Koper odhaja v Trebnje, Dobova v Ormož, Riko bo v Ribnici gostil Urbanscape Loko, Krka se bo srečala s Slovenj Gradcem, Butan plin Izola pa z mariborskim Branikom. Prvi derbi med Celjani in Velenjčani bo šele v 10. krogu, ljubljanski prvoligaški mestni derbi bo že v 5. krogu, vroč obalni derbi med Koprčani in Izolani pa bo šele v 13. krogu. Sicer so Celjani tudi tokrat prvi favoriti za osvojitev naslova, v boju za drugo mesto pa bodo Ribnici nevarni predvsem Trebanjci in Velenjčani.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.