Naslovnica Slovenija Dnevi kraljice Sardele in Pomol okusov tudi za vegane

Dnevi kraljice Sardele in Pomol okusov tudi za vegane

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto se na najbolj popularen pomol v Sloveniji vrača kulinarična prireditev ‘Pomol okusov’. Tokrat bo med pestro ponudbo istrskih jedi prvič tudi stojnica z vegetarijansko in vegansko kuhinjo. Že v petek pa se v Izoli pričenjajo tudi Dnevi kraljice sardele.
Dnevi kraljice Sardele in Pomol okusov tudi za vegane

Zračna fotografija z enega prejšnjih Pomolov okusov (foto: TZI/Dragan Zlatanović)

Na nekdanjem carinskem pomolu v Izoli bo v soboto (16. septembra), med 11. in 22. uro na novi izdaji kulinarične akcije ‘Pomol okusov’ predstavilo 20 lokalnih gostinskih ponudnikov hrane in pijače. Za lačne bodo na voljo tako morske kot tudi mesne jedi, sladice, vino in ostale pijače, tartufi, zorena govedina, tradicionalne jedi istrskega podeželja in v popoldanskem času tudi izolska klasika – sardele, ki jih bodo ponujali kar z ladje Jež.

»Prvič se bo na Pomolu okusov predstavil tudi edini ponudnik vegetarijanske in veganske hrane v Izoli, in sicer Art kavarna Odeon. Poleg skrbi za uporabo trajnostne embalaže in ločevanje odpadkov so tudi taki ponudniki pomemben doprinos k zeleni usmeritvi Izole, ki je sicer nosilka zlatega znaka Slovenia Green. Dodatno bo za vzdušje v popoldanskem času poskrbela tudi glasba,« so pojasnili organizatorji s Turističnega združenja Izola (TZI).

Sardele pa tokrat ne bodo ponujali le v soboto popoldan z Ježa, ampak bodo že od petka, 15. septembra, pa vse do nedelje, 1. oktobra v izolski občini potekali ‘Dnevi kraljice sardele’. Kar 16 izolskih gostinskih ponudnikov bo v tem času pripravljalo krožnike s klasičnimi ocvrtimi sardelami, pohanimi, na žaru, v šavorju in sardelami v čežami, zagotovo pa bodo ponekod poskusili goste presenetiti tudi z inovativnimi jedmi s sardelami.

S Turističnega združenja Izola so še poudarili, da je namen rednega združevanja gostiln in restavracij, ki običajno nato v obdobju dveh tednov ponujajo skupne tematske jedi, promocija prepoznavnih lokalnih surovin oziroma jedi ter utrjevanje lokalne identitete, ki se skozi tovrstne akcije vse bolj opazno izraža skozi kulinariko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.