Naslovnica Trendi Dirka za slavo oziroma Lancia proti Audiju

Dirka za slavo oziroma Lancia proti Audiju

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes v slovenske kinematografe vstopa napet film o dirkanju, ki temelji na resnični zgodbi. Gre za svetovno prvenstvo v reliju leta 1983 in o velikem rivalstvu med nemškim Audijem in italijansko Lancio, film pa se imenuje ‘Dirka za slavo’.
Dirka za slavo oziroma Lancia proti Audiju

Lancia lovi Audija na reliju po Grčiji (foto: Blitz Film & Video Distribution)

Film ‘Dirka za slavo’ je (p)osebni projekt, za katerim stojita prijatelja in avtomobilska navdušenca Riccardo Scamarcio in Jeremy Thomas, ki sta tudi producenta filma. Glavni vir informacij za scenarij je bil sam Cesare Fiorio, ki je bil v osemdesetih letih šef tovarniške ekipe Lancie, udeleženke dirk svetovnega prvenstva v reliju. Leta 1983 se je italijanska ekipa borila s konkurenco nemškega Audija, ki se je zdel nepremagljiv.

»Vodja ekipe Lancia, Cesare Fiorio (Scamarcio), se kljub zanesljivemu porazu spopade z močnim tekmecem Rolandom Gumpertom (Daniel Brühl) in njegovo Audi ekipo, vključno s francosko kraljico hitrosti Michèle Mouton, na svetovnem prvenstvu v reliju leta 1983. Sreča se mu nasmehne, ko prepriča Walterja Röhrla (Volker Bruch), da vozi za Lancio, a trik je v tem, da bi Röhrl rad tekmoval samo na dirkah, ki so mu všeč.

Fiorio z uporabo vseh trikov, ki so mu na voljo, sproti prireja pravila ter vozi po nevarnem ozemlju na stezi in izven nje. Vse to samo zaradi neustavljive želje po zmagi,« razkriva napovednik filma, ki govori o enem največjih rivalstev v celotni zgodovini avtomobilističnega športa. Sicer Scamarcio ni le producent filma, ampak tudi igra Fioria, skupaj s scenaristom Filippom Bologno in z režiserjem Stefanom Mordinijem pa je napisal še scenarij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.