Naslovnica Kronika Z Božičkom je vse v redu, z voznikom BMW-ja pa ne

Z Božičkom je vse v redu, z voznikom BMW-ja pa ne

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je danes objavila dve novici, ki precej izstopata. Prva govori o pogrešeni osebi, ki so jo hitro našli in je z njo vse v redu, druga pa o vozniku BMW-ja, ki je v nekaj kilometrih dvakrat zapored krepko prekoračil dovoljeno hitrost, kar ga bo to nedvomno zelo drago stalo.
Z Božičkom je vse v redu, z voznikom BMW-ja pa ne

Voznik BMW-ja je bil na drugem merjenju hitrosti še hitrejši kot na prvem (foto: policija.si)

Policisti Policijske postaje Škofja Loka so bili v torek 20. februarja dopoldan obveščeni, da svojci pogrešajo 38-letnega Roberta Božička iz Selc pri Železnikih. Pogrešani Božiček je bil nazadnje viden v nedeljo, 18. februarja, okoli 14. ure na domačem naslovu. Naokrog so razposlali njegov opis z vsemi običajnimi podatki ter tokrat tudi opis njegovega vozila z registrsko številko.

Vendar pa so manj kot 24 ur zatem že preklicali iskanje ter v kratkem sporočilu za javnost zapisali le to, da je bil pogrešani Robert najden na območju Ljubljane in je z njim vse v redu. Druga policijska novica, ki je izstopala, pa je novica o zelo nespametnem vozniku. Celjski prometni policisti so na bližnji avtocesti izvajali poostren nadzora cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti in naleteli na prav posebnega ‘mojstra’.

»Posebej izstopajoč je bil voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 191 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog, kjer so mu poleg globe v višini 1.200 evrov izrekli tudi 9 kazenskih točk.Isti voznik je le nekaj kilometrov naprej od prve kršitve, na odseku avtoceste, kjer je hitrost vožnje prav tako omejena na 100 km/h, ponovno prekoračil hitrost, saj je vozil s hitrostjo 207 km/h.

Kršitelju so tudi v drugo izdali še en plačilni nalog za pačilo globe v višini 1.200 evrov in mu izrekli dodatnih 9 kazenskih točk,« so pojasnili s Policije. Voznik bo tako plačal 2400 evrov kazni, poleg tega pa bo najbrž kar za stalno ostal brez vozniškega izpita, saj je dobil kar 18 kazenskih točk.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.