Naslovnica Magazin Digitalne kampanje so uspešno predstavile Slovenijo spletu in svetu

Digitalne kampanje so uspešno predstavile Slovenijo spletu in svetu

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Slovenski turistični organizaciji so pred zaključkom leta potegnili črto pod vsemi digitalnimi kampanjami, ki so jih vodili letos, in predstavili dosežene rezultate. Digitalna promocija Slovenije je v letu 2019 opazno narasla, bila pa je tudi zelo uspešna.

Digitalne kampanje so uspešno predstavile Slovenijo spletu in svetuS primerno digitalno strategijo so lepote Slovenije letos izdatno zaokrožile po vsem spletu, oziroma po vsem svetu (foto: Jaka Ivančič/TZ Portorož)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je letos izvedla vrsto večjih digitalnih kampanj, ki so nanizale lepe rezultate – blizu eno milijardo prikazov oglasov na portalih, družbenih omrežjih, ter dosegle tudi več sto milijonov uporabnikov družbenih omrežij. Kampanje je STO izvedla tudi v sodelovanju z globalnima medijskima gigantoma National Geographicom in angleško državno mrežo BBC.

 

Prav te dni je bila zabeležena dvomilijonta objava s ključno besedo #ifeelsLOVEnia, s čimer se je zaključila kampanja ‘Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo’. Od začetka kampanje 6. junija lani so zabeležili odlične odzive uporabnikov družbenih omrežij, med drugim skupno dva milijona objav z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia, 1,6 milijonov novih objav, v povprečju pa je bilo dnevno registriranih 3.000 objav s to ključno besedo. Spletne pristajalne strani kampanje je po podatkih STO obiskalo 25.000 uporabnikov.

»Uresničitev cilja skupno dva milijona objav v zgolj letu in pol dokazuje, da so kampanjo za svojo vzeli tako prebivalci naše dežele kot njeni številni obiskovalci, objave pa so dosegle kar 200 milijonov uporabnikov spleta. V kampanji smo iskali dva milijona razlogov, kaj nas navdušuje nad lepotami naše dežele. In našli smo jih. Z deljenjem doživetij, občutenj in namigov smo postali najbolj pristni ambasadorji slovenskega turizma.

Skupaj smo odkrivali znane, še posebej pa manj znane, a prav tako privlačne destinacije, produkte in doživetja skozi vse leto in tako pripomogli k izpolnjevanju ciljev, zastavljenih s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021, s katerimi nagovarjamo sodobnega gosta in odgovarjamo na izzive sodobnega turizma,« je ob zaključku kampanje povedala prva dama slovenskega turizma Majda Pak, sicer direktorica STO. 

Poleg te je STO letos izvedla še serijo digitalnih kampanj, s katerimi je vsistematično, učinkovito in inovativno predstavljala Slovenijo kot trajnosti zavezano destinacijo za edinstvena doživetja. Ostale kampanje so bile ‘Slovenija, dežela zdravih voda’,’4 elementi’, ‘globalna digitalna kampanja 2019’ in v okviru nje serija ‘Samo v Sloveniji’  ter ‘DACH’ kampanja. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.