Naslovnica Magazin Digi info točke so že po vseh slovenskih občinah

Digi info točke so že po vseh slovenskih občinah

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo je najavilo, da je mesec dni po odprtju prvih 62 ‘Digi info točk’ po vsej državi odprlo kar še 160 takšnih točk. Tako po Sloveniji trenutno deluje že 222 Digi info točk, kar bo povsod olajšalo digitalno uporabo javnih storitev.
Digi info točke so že po vseh slovenskih občinah

Poznanje delovanja digitalnih javnih storitev postaja vse bolj pomembno (foto: MDP)

Z Ministrstva za digitalno preobrazbo (MDP) so spomnili, da je osnovni namen ‘Digi info točk’ povečevanje digitalne pismenosti in vključenosti. Te točke hkrati tudi dopolnjujejo mnoge različne programe digitalnega izobraževanja in usposabljanja prebivalcev, kot so delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, ‘Mobilni heroji’ za starejše v ruralnih okoljih in povečevanje števila žensk v IKT poklicih.

Poleg tega bodo s pomočjo teh točk lažje uporabljale vse storitve na državnem portalu ‘eUprava’, elektronske osebne izkaznice, mobilne aplikacije in tudi elektronsko podpisovanje bo bolj preprosto. Prav tako bo bolj enostaven dostop do storitev poslovnega portala SPOT, storitev eZdravja na portalu zVEM, dostopu do e-storitev ZPIZ, državnega davčnega portala eDavki, elektronske zemljiške knjige, elektronskih vinjet na portalu DARS…

MDP je še pojasnilo, da je po vsej Sloveniji sedaj aktivnih že 222 ‘Digi info točk’. V vsaki slovenski občini je na voljo vsaj ena, medtem ko so v mestnih občinah Celje, Kranj in Koper po dve točki, v Mariboru so trenutno štiri in v Ljubljani pet. Na tistih območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska narodna skupnost, pa so svetovanja na voljo tudi v jezikih narodnih skupnosti.

Te ‘Digi info točke’, ki sta jih vzpostavila MDP in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OPZS), so odprte so pet dni v delovnem tednu, vendar ob različnih urnikih – praviloma tri dni dopoldan in dva dni popoldan.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.