Naslovnica Gospodarstvo Teden restavracij, vrednost izvoza potovanj in promocija Bleda

Teden restavracij, vrednost izvoza potovanj in promocija Bleda

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenske turistične organizacije so objavili podatke o letošnjem jesenskem ‘Tednu restavracij’, posredovali so sveže številke Banke Slovenija o vrednosti izvoza potovanj ter oznanili, da je na Bledu pričel delovati nov multimedijski projekt z ameriškim pridihom.
Teden restavracij, vrednost izvoza potovanj in promocija Bleda

Bled je letos poleti gostil tudi košarkarski spektakel na vodi (foto: FB Feel Slovenia/STO)

Letošnji jesenski ‘Teden restavracij’ je po podatkih Slovenske turistične organizacije (STO) zabeležil več kot 60 tisoč gostov, s čimer se je v skupnem številu izenačil z lanskimi rekordom. Ker je bil že spomladanski ‘Teden restavracij 2023’ rekorden, so tako tudi skupno letos našteli največ gostov – nekaj več kot 110 tisoč. Sicer je v spomladanskem delu akcije sodelovalo 108 restavracij, v jesenskem delu akcije pa so sodelovale 103 restavracije.

S STO so posredovali najnovejše podatke Banka Slovenije o vrednosti izvoza potovanj. »Banka Slovenije je objavila rezultate vrednosti izvoza potovanj, ki se je septembra 2023, v primerjavi s septembrom 2022, dvignila za 13 %. V obdobju od januarja do septembra leta 2023 vrednost izvoza potovanj znaša 2,63 milijarde evrov, kar je za 13 % več kot v istem obdobju leta 2022,« so zapisali v izjavi za javnost.

Konec minulega tedna pa so v Vili Bled predstavili nov multimedijski projekt, v katerem je v novem kratkem filmu ‘Pustolovščine življenja’ atraktivno predstavljen Bled, poudarka pa sta na romantiki in naravnih lepotah. Poleg tega bodo odslej preko podkasta ‘Bled – je to najlepši kraj na svetu?’ predstavljene zares posebne lokalne in obenem navdihujoče zgodbe Bleda z okolico, za prihodnje leto pa so napovedali tudi izdajo knjige ‘Bledologija’.

Vse te nove vsebine, v katerih s povezane strateške usmeritve blejskega turizma, razvoj turizma in tudi temu primerna komunikacija z javnostmi, so tokrat v Turizmu Bled ustvarili v sodelovanju z Američanom, ki že vrsto let živi v Sloveniji – dr. Noah Charneyem.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.