Naslovnica Trendi Decembrski program SMG

Decembrski program SMG

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenskega mladinskega gledališča so kljub podaljšanju omejitve javnega življenja in gledališkega uprizarjanja pripravili tudi program za mesec december. Gre seveda za izključno spletno verzijo njihovih odrskih dejavnosti. Glede na trenutne razmere drugače ne gre, sicer pa bo prva predstava predvajana že danes in to kar na mednarodni ravni. 

Prizor s predstave ‘Nasprotje stvari’, ki bo danes predvajana za severnomakedonski fesitval MOT (foto: PR SMG/Matej Povše)

 

V decembru bodo v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) nadaljevali program ‘Spletno Mladinsko’, kot so ga zastavili že v novembru. Tudi v mesecu decembra bodo prek spleta predvajali predstavo ‘Republika Slovenija’. Slednja je sicer nastala že pred skoraj petimi leti, vendar je danes najbrž še bolj aktualna kot tedaj. Poleg te gledališke predstave bosta na v decembru na sporedu dva pogovora iz debatnega cikla ‘Dežela pridnih’.

»Erik Valenčič se bo o uporništvu in razlogih zanj, celo potrebi po njem, pogovarjal s Saro Štiglic iz gibanja Mladi za podnebno pravičnost in Larsom Podkrajškom iz Mladinske aktivistične organizacije, Boštjan Narat pa si je za sogovornika izbral pronicljivega komentatorja sedanjosti Janka Petrovca, dopisnika RTV Slovenija iz Rima, sicer pa tudi igralca, prevajalca in pisatelja, s katerim se bosta ozrla na leto 2020,« so pojasnili s SMG.

Poleg tega bo SMG že danes ob 21. uri odigralo predstavo ‘Nasprotje stvari’ za severnomakedonski festival MOT, s katerim že dolga leta tesno sodelujejo. Tudi to predstavo bo moč spremljati z domačega kavča, le da bodo ljubitelji teatra namesto vstopnice prek posebne povezave SMG dobili kodo za spletni ogled. V SMG pa medtem marljivo nastajajo tudi novi projekti.

Tako Vito Weis pripravlja svojo ‘Slabo družbo’, na Zoomu se redno srečujejo ekipe projektov ‘Norišnica, d. o. o.’, ‘Preobrazbe. Srečanja. Potenciali.'(v režiji Mirjane Medojević) in zasedba ‘Mladega Mladinskega’. Prihodnji teden se bodo priključili še sodelujoči pri predstavi ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ avtorice Simone Semenič, ki jo pripravljajo v koprodukciji s SNG Nova Gorica.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.