Naslovnica Trendi Decembra na Planetu kar 8 filmov franšize Vojne zvezd

Decembra na Planetu kar 8 filmov franšize Vojne zvezd

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem, ko bo v kina po vsem svetu 20. decembra zakorakal zadnji del znanstveno fantastične serije Vojne zvezd, pa bodo na Planet TV v decembru predvajali kar osem filmov te najbrž najbolj komercialno uspešne filmske franšize vseh časov.

Prvi film ‘Epizoda I: Grozeča prikazen’ bo na sporedu že danes zvečer ob 22. uri (foto: PR Planet TV)

 

 Vsi decembrski vikendi bodo na televizijskem programu Planet TV v znamenju sage Vojne zvezd. Na ogled bo prvih sedem delov franšize ter premierno tudi epska pustolovščina’ Rogue One: Zgodba vojn zvezd’. Ta film skupaj s filmom ‘Solo: Zgodba vojn zvezd’ (2018) ne sodi neposredno v katero od treh filmskih triologij franšize, a gre vseeno za isto zgodbo.

Izvirna trilogija Vojne zvezd se je pričala leta 1977 s filmom ‘Epizoda IV: Novo upanje’. Začeti serijo s četrto in ne s prvo epizodo je bilo že tedaj precej originalno in neobičajno, potem pa je leta 1980 sledila ‘Epizoda V: Imperij vrača udarec’ in leta 1983 še ‘Epizoda VI: Jedijeva vrnitev’, s čemer se je zaključil prvi ciklus treh filmov. Epska saga med dobrim in zlim je tedaj že dosegla kultni status, vseeno pa je bilo potrebno počakati do leta 1999, da je v kinematografe prišel film ‘Epizoda I: Grozeča prikazen’.

Slednji je prvi od treh ‘pred-delov’ izvirne trilogije, sledla sta mu še ‘Epizoda II: Napad klonov’ (2002) in ‘Epizoda III: Maščevanje Sitha’ (2005). Nato je bil čas za novo desetletje premora, tako da je šele leta 2015 v kina prišla še tretja triologija in sicer z uvodno ‘Epizodo VII: Sila se prebuja’. Na Planet TV bodo sicer filme sage Vojne zvezd predvajali glede na potek zgodbe (in ne glede na letnico izdaje filma). Tako bo danes ob 22. uri na sporedu ‘Epizoda I: Grozeča prikazen’, jutri pa bo ob 22.00 sledila še ‘Epizoda II: Napad klonov.

‘Epizoda III: Maščevanje Sitha’ bo na vrsti v soboto, 14. decembra, ‘Rogue One: Zgodba vojne zvezd’ pa bo premierno na slovenskih televizijskih programih predvajan v nedeljo, 15. decembra – oba filma bosta ob 22. uri. Nato bo v soboto, 21. decembra ob 22. uri na vrsti ‘Epizoda IV: Novo upanje’, medtem ko bo dan kasneje na ob 22.30 sporedu ‘Epizoda V: Imperij vrača udarec’. Serijo bosta v soboto, 28. decembra ob 21.30 zaključili ‘Epizoda VI: Jedijeva vrnitev’ in v nedeljo, 29. 12., ob 22.30, še ‘Epizoda VII: Sila se prebuja.’

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.