Naslovnica Gospodarstvo Z mobilno denarnico kmalu do vseh bančnih storitev

Z mobilno denarnico kmalu do vseh bančnih storitev

Avtor: Spletno Uredništvo

V Sloveniji je bilo pravkar opravljeno prvo uspešno nakazilo po principih odprtega bančništva, za kar imata zasluge podjetji MBILLS in družbba NLB. MBILLS obljublja, da bo vsem strankam NLB storitev mobilne denarnice na voljo že na začetku prihodnjega leta. 

Z mobilno denarnico kmalu do vseh bančnih storitevPodjetje MBILLS, katerega direktor Zupan je na fotografiji, in banka NLB sta prvi v Sloveniji uspešno implementirali rešitev odprtega bančništva (foto: PR MBILLS)

 

14. septembra letos je začela veljati že pred štirimi leti sprejeta direktiva Evropske unije PSD2, ki bankam in drugim plačilnim institucijam med drugim nalaga nujno uvedbo odrednih plačil (PIS – payment initiation service) ter zagotavljanje informacij o računih (AIS – account information service). To pomeni, da lahko uporabniki v isti aplikaciji (spletni ali mobilni, bančni ali aplikaciji tretjih ponudnikov) dostopajo do podatkov o vseh bančnih računih z različnih bank, hkrati pa iz te aplikacije izvajajo tudi vsa plačila.

»2019 je za MBILLS leto velikih mejnikov. Po prejemu nagrade za prvo mobilno aplikacijo e-plačil, prvo povezavo kartice s sistemom GarminPay v Sloveniji, širitvi naše mreže na več kot 65.000 uporabnikov, je prva uspešna povezava mBills denarnice po direktivi PSD2 še en mejnik, na katerega smo s celotno ekipo MBILLS izjemno ponosni,« je ob novem mejniku povedal direktor podjetja Primož Zupan.

Uporabniki mBills, ki imajo hkrati odprt račun pri NLB, bodo lahko prvi uporabili vse prednosti mobilne denarnice. Ne glede na operacijski sistem svoje naprave bodo lahko s telefonom v začetku prihodnjega leta,plačevali na prodajnih mestih, v parkirnih hišah, avtomatih in se naročili na e-račune. Uspešna povezava mobilne denarnice z banko NLB je obenem nov pomemben mejnik za podjetje MBILLS, ki z le 15 zaposlenimi skrbi že za več kot 60.000 uporabnikov.

MBILLS razvija tudi rešitev za povezovanje z ostalimi bankami v Sloveniji in tako nadaljuje z uresničevanjem svoje primarne vizije – biti odprta mobilna platforma, ki omogoča varno in enostavno plačevanje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.