Naslovnica Slovenija Tudi pravosodna policija z novimi vozili

Tudi pravosodna policija z novimi vozili

Avtor: Spletno Uredništvo

Po 131 novih vozilih, ki jih je letos prevzela v uporabo slovenska Policija, je na svoj račun glede obnove voznega parka prišla tudi Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Slednja je v pravkar minulem mesecu novembru dobila 16 novih službenih vozil.

9 je večjih kombiniranih specialnih vozil Ford Tourneo Custom, 7 pa manjših kombiniranih specialnih vozil Citroen Berlingo (foto: URSIKS/gov.si)

 

Tudi Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (pravosodna policija) je že kar nujno potrebovala nova specialna vozila, s katerimi so v zadnjih tednih končno zamenjali dotrajana vozila po posameznih zavodih za prestajanje kazni. Gre za vrsto vozil, s katerimi pravosodni policisti opravljajo prevoz zaprtih oseb v različne zunanje institucije – na sodišča, v zdravstvene ustanove, centre za socialno delo, upravne enote, idr.

Zato so varnostno preurejena na način, da omogočajo varen in obenem human način prevoza zaprtih oseb»Prevzem novih specialnih vozil je pomembna pridobitev za naše delo, saj omogočajo varen prevoz zaprtih oseb in naših zaposlenih. Večja specialna vozila so predelana na nov način, ki omogoča prevoz večjega števila zaprtih oseb in zaposlenih hkrati, kar bo za naš organ predstavljalo prihranek tako pri materialnih kot človeških virih,« so pojasnili pri Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS).

Glede na različne prejemnike je bila delitev zelo uravnotežena. Zavod za prestajanje kazni zapora Dob je tako prevzel 3 velika in 1 malo specialno vozilo, Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana 3 velika specialna vozila, Zavod za prestajanje kazni zapora Maribor 1 veliko in 1 malo vozilo, Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje 2 veliki vozili, Zavod za prestajanje kazni zapora Koper 2 mali vozili, Zavod za prestajanje kazni zapora Ig 1 malo vozilo ter Oddelek Nova Gorica in Murska Sobota po 1 malo specialno vozilo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.