Naslovnica Trendi Darla smoking bo v petek v živo predstavila novi album Extinct

Darla smoking bo v petek v živo predstavila novi album Extinct

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Ta konec tedna se v Gala Hali napoveduje nov zanimiv glasbeni dogodek. V petek, 22. novembra, bo skupina Darla smoking ‘odigrala’ svoj promocijski koncert ob izidu novega albuma ‘Extinct’.

Darla smoking bo v petek v živo predstavila novi album Extinct

Extinct je svojevrstno glasbena zgodba o izumiranju po vseh kontinentih prek prizme elektronske glasbe (foto: FB Darla smoking)

 

Prav danes naj bi skupina DARLA SMOKING v prodajo predala nov plošček – svoj najnovejši album ‘Extinct’. Tudi ta ponovno opozarja na zdesetkane Indijance brez prerije, Tibetance, ki jih silijo biti Kitajci, na degenerirane Maore in Aborigine, ki se utapljajo v mestni bedi, na nikoli zaustavljeni amazonski masaker nad gozdovi in ljudstvi največjih pljuč planeta, pa vse do zadnjega pastirja v Bolgariji, ki izumira skozi globalizacijo. Plošča Extinct, ali po slovensko ‘Izumrli’ bo posegla celo v živalski zvočni svet pod Antarktiko.

»Darla Smoking je podgurski duo prekaljenih mačkov Brgsa in Naca, ki meša raznotere vplive in zvoke, med drugim terenske posnetke iz različnih delov sveta, ki jih Nac nato elektronsko obdeluje, Brgs pa poskrbi za konstanten drive za bobni in modularnimi sintetizatorji. Njun zvok je zato večplasten, na videz so najbolj dominantni elementi world ali etno glasbe ter duba, vendar njuna glasba seže veliko dlje in se ne omejuje,« pravijo organizatorji koncertov v Gala Hali iz Društva Kapa.

V izjavi za javnost so še poudarili, da bo nova plošča izpljunila gnev, ki ga Darla občuti ob dejstvu, da kot družba že več desetletij ignoriramo umiranje različnih prebivalstev, živalskih in rastlinskih vest ter dovoljujemo ropanje planeta na račun ekonomskih in političnih odnosov. Koncert bo elegantno podprt z vizualnimi efeketi izkušene Atlas Skull, za ‘after’ pa so tokrat napovedani The Wild Citizen, Terranigma in Čunfa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.