Naslovnica Trendi Danes starta tretji (Z)mešani festival, tokrat bo potekal prek spleta

Danes starta tretji (Z)mešani festival, tokrat bo potekal prek spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se pričenja popularni mariborski glasbeni dogodek ‘(Z)mešani festival’ in sicer bo na vrsti že tretjič. Zaradi pandemije pa se je letos dogodek, ki ga je pripravilo KUD Coda, preselil na povsem novo lokacijo – na splet.

Danes starta tretji Zmešani festival tokrat bo potekal prek spletaNajbolj zanimivi utrinki s poletnega festivala se vsaj delno obnovijo še decembra na odru Satchma (foto: KUD Coda)

 

Popularni glasbeni dogodek ‘(Z)mešani festival’ v Mariboru obstaja od leta 2018, zasluge za ‘starševstvo’ pa si lasti ekipa KUD Coda. Prvi dve izvedbi festivala, ki je namenjen mladim in še neuveljavljenim glasbenikom, sta potekali na odprtem prostoru pred vhodom v znani mariborski podzemni Jazz klub Satchmo, postregli pa sta z ‘eksponentno naraščajočo uspešnostjo’, kot so to definirali organizatorji.

Letos pa se bo zaradi pandemije in z njo povezanih zdravstvenih ukrepov festival preselil na splet. »Codovci v deflaciji, podhranjenosti in preziru kulturnih vsebin ostajajo povezani in še bolj glas(be)ni. Med 17. in 20. junijem bodo trikrat dnevno na njihovi Facebook strani objavljene zanimive, zabavne in poučne vsebine v različnih formatih. Skupaj bomo spoznavali osnove igranja različnih inštrumentov, med njimi tudi ukulele,« sporočajo s KUD Coda.

Od doma se bodo glasbeno predstavili učenci in tudi mentorji KUD Coda, tokrat pa se obetajo celo vokalne zasedbe iz Indije. Vsebine festivala so organizatorji pripravili skupaj z ekipo Music Max, Pekoskopom, Ekologi brez meja in društvom Indijanez, s katerim v sklopu festivala organizirajo tudi štiri delavnice v živo, ki bodo potekale na drugi lokaciji in sicer v MC Pekarna.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.