Naslovnica Trendi Danes starta Globus, sledi Dobro jutro in kmalu tudi Popevka

Danes starta Globus, sledi Dobro jutro in kmalu tudi Popevka

Avtor: Spletno Uredništvo

Z RTV Slovenija so v zadnjih 24 urah nanizali kar tri programske novosti – da danes starta nova sezona zunanjepolitične oddaje Globus, da se prihodnji teden vrača dopoldanski šov ‘Dobtro jutro’ in da bosta voditelja septembrske Popevke Mario Galunič in Jože Robežnik. 

Danes starta Globus sledi Dobro jutro in kmalu tudi PopevkaŠpela Močnik obvladuje Davida Urankarja v novi telenoveli “Žajfnica”. Foto: Adrijan Pregelj

 

Danes se točno ob 20. uri začenja jesenska sezona Studia 3 na TV Slovenija 1 – z oddajmi Tarča, Globus in Točka preloma. Oddajo Globus bosta odslej vodila nova voditelja – Adrijan Bakič in Seku M. Condé, ki se bosta izmenjevala iz tedna v teden. Ta oddaja slovenski sicer javnosti že dvanajst let razkriva zunanjepolitične oziroma mednarodne vsebine in se pri tem opira na razvejano dopisniško mrežo RTV Slovenija v tujini.

Po poletnem premoru se prvi delovnik v septemebru na RTV SLo 1 vrača oddaja ‘Dobro jutro’. Poleg rednih svetovalnih rubrik in pregleda dnevnih novic bosta novosti prva jutranja telenovela, t.i. »Žajfnica« in akcija »Vse je enkrat prvič!«. V oddaji bodo vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 11. uro postregli z najrazličnejšimi aktulanimi temami. Iz koprskega studia bo oddaja v živo na sporedu ob torkih med 9. in 11. uro, iz Maribora pa ob četrtkih prav tako med 9. in 11. uro.

Tretja novost z RTV SLovenija pa je se tiče festivala Popevka, ki bo na sporedu v nedeljo, 15. septembra, ob 20. uri, z neposrednimi prenosi na TV SLO 1, prvem programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor ter na RTV 4D. Novost je ta, da bosta letošnjo Popevko bosta prvič skupaj vodila Mario Galunič in Jože Robežnik. »Povemo lahko, da smo vse izvajalce postavili pred težko nalogo. Poslali smo jim vse popevke, ki so bile kadar koli zapete na festivalu in izbrati so si morali eno, ki jim je posebej blizu.

S katero jih povezuje zgodba, prigoda, morda usodno srečanje. Rezultat te ankete je presenetljiv in navdihujoč. Razkrili ga bomo po koncu tekmovalnega dela,« je napovedal Mario Galunič. V studiu 1 Televizije Slovenija se bo sicer predstavilo 11 novih skladb, ki jih bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in tudi Žige Pirnata, ki bo orkestru dirigiral pri dveh popovkah. 

“Glede na izvedbene zahteve posameznih skladb je programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka določila naslednji vrstni red nastopajočih: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega duet), Amadea Begovič (Res čudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?),” so še sporočili z RTV.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.