Naslovnica Šport Slovenske odbojkarice so zakorakale proti evropskemu vrhu

Slovenske odbojkarice so zakorakale proti evropskemu vrhu

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je včeraj prišla do enega največjih uspehov v zgodovini. Na evropskem prvenstvu so namreč naše po spektakularnem preobratu premagale Ukrajino s 3:2 (-22, 21, -18, 21, 8) in se prvič uvrstile v osmino finala. 

Prizor s tekme, na kateri je Slovenija zabeležila drugo zmago na EP in se tako uvrstila v osmino finala (foto: ozs.si)

 

Ženska odbojkarska izbrana vrsta Slovenije je na evropskem prvenstvu v poljskem Lodžu po več kot dveh urah igre šele v skrajšanem petem setu uspela dokončno streti odpor Ukrajink. Potem, ko so dvakrat izenačile zaostanek v setih, so na koncu naše slavile zmago s 3:2 (-22, 21, -18, 21, 8). Varovanke slovenskega selektorja Alessandra Chiappinija so se tako razveselile prve uvrstitve v izločilne boje osmine finala evropskega prvenstva.

»Danes smo res delovale kot ekipa. Ko enim ni šlo, so potegnile druge, potem smo spet obrnile, to tekmo smo vse dobro odigrale. Tako deluje prava ekipa, si med seboj pomaga v težkih trenutkih. Mislim, da je danes res zmagala ekipa in sem ponosna na vse,« je bila zadovoljna reprezentantka Iza Mlakar. »Tekma je bila težka, saj smo se borili z zelo dobro ekipo. Na trenutke smo trpeli, ampak se nismo ustavili. Poskušali smo igrati svojo igro, na koncu smo dali vse od sebe.

V nekaterih elementih smo igrali bolj kvalitetno kot na prejšnjih tekmah, to sem tudi prosil svoje igralke, da moramo res dobro odigrati. Punce so dobro igrale in tega sem zelo vesel. Zagotovo bomo odigrali še eno tekmo, kar je lep uspeh,« pa je povedal selektor Alessandro Chiappini. Slovenske odbojkarice imajo danes na evropskem prvenstvu prost dan, jutri (v petek) pa bodo odpotovale v slovaško Bratislavo, kjer bodo igrale obračun osmine finala EP proti prvouvrščeni reprezentanci skupine D – najverjetneje bo to Nemčija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.