Naslovnica Trendi Crow je Besen, Pistorius bo žrtev

Crow je Besen, Pistorius bo žrtev

Avtor: Spletno Uredništvo

Prve dni avgusta bo v slovenske kinematografe vstopil film z zelo sodobno vsebino. Imenuje se namreč ‘Besen’. Če film ni bil posnet po resničnih dogodkih, pa se lahko najbrž prav vsak od nas v resničnem življenju znajde v podobni situaciji.

Crow je Besen Pistorius bo žrtevKdo še ni doživel bližnjega srečanja z zelo jeznim voznikom? (foto: Blitz Slovenija)

 

V slovenskih kinih se bo predvidoma 6. avgusta začelo predvajanje filma ‘Besen’. Kot v veliki meri razkriva že naslov filma, gre za eksplozivni psihološki triler, ki podlago črpa iz resničnega vsakdanjega življenja. Če film ni bil posnet po resničnih dogodkih, pa se lahko najbrž prav vsak od nas poistoveti z njim, oziroma se v resničnem življenju znajde v zelo podobno napeti situaciji.

Vse se namreč začne na cesti, s prepirom med dvema voznikoma, prerase pa v nekaj precej večjega in bolje nevarnega. »Vsakodnevni odhod v službo se za Rachel spremeni v nočno moro, ko v prometni konici naleti na tujca, s katerim se spusti v prepir, ker se mu ne želi opravičiti. Enostavno se je znašla na napačnem mestu ob napačnem času, zato bo on poskušal uničiti vse, do česa je njej mar.

Razočaran v življenju, psihično nestabilen in nasilen, se tujec odloči za maščevanje in jo zasleduje po celem mestu, v nameri, da ubije njo in njene najbližje. Banalen prepir med dvema udeležencema v prometu eskalira, postane boj za življenje, nemilosten in nepredvidljiv,« med drugim piše v filmskem napovedniku. Za scenarij je poskrbel Carl Ellsworth, pod režijo pa se je podpisal Derrick Borte.

Besnega tujca sicer igra avstralski dobitnik Oskarja Russell Crowe, v glavni ženski vlogi Rachel pa je Caren Pistorius. Slednja je bila sicer rojena v Južni Afriki (in se kasneje preseilla v Novo Zelandijo), a kljub prepoznavnemu priimku ni v bližnjem sorodstvu z znanim južnoafriškem paraolimpijcem Oscarjem Pistoriusom, ki je bolj kot po svojih 8 olimpijskih medaljah znan zaradi umora svojega dekleta, manekenke Reeve Steenkamp leta 2013.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.